Potrivit CNVM, Erste Group Bank ar actiona concertat cu Banca Comerciala Romana, Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, Romanian Equity Partners Cooperatief, cu un fond de pensii private BCR, fondul de pensii facultative BCR Plus, precum si cu fondurile de investitii BCR Dinamic si BCR Expert.

Cei opt actionari detin cumulat 8,7802% din capitalul social al SIF Oltenia, potrivit unui atestat emis, marti, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Comisia are posibilitatea sa limiteze dreptul de vot pentru actiunile care depasesc pragul maxim legal de detinere la SIF-uri, de 5% din capitalul social.

Tot marti, CNVM a dispus, printr-o ordonanta, ca actionarii respectivi sa isi reduca participatia la 5%, in termen de trei luni.

Dispunerile Comisiei vin cu doar cateva zile inaintea adunarii generale a actionarilor SIF Oltenia in care urmeaza sa fie ales un nou Consiliu de Administratie si sa se stabileasca dividendele pe care societatea de investitii financiare le va distribui din profitul de anul trecut.

Consiliul de Administratie al SIF Oltenia propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,13 lei/actiune, similar celui de anul trecut, astfel ca fondurile alocate vor reprezenta 85% din profitul obtinut in 2012. SIF Oltenia ar putea distribui dividende de 75,4 milioane lei din profitul de 88,4 milioane lei inregistrat anul trecut.