Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de actiuni, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Din acest pachet, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.

Citeste si:

Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.