Asocierea dintre BRD - Groupe Societe Generale si SSIF Swiss Capital va intermedia oferta publica primara de vanzare pe bursa a unui pachet de 12% din capitalul producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia, scrie Mediafax.

Consortiul, singurul ofertant pentru derularea operatiunii, a fost selectat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia se va face prin majorarea capitalului cu 15,29% si admiterea la tranzactionare a titlurilor, prin emisiune de actiuni, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Din acest pachet, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al producatorului de energie, va avea dreptul sa subscrie 3,29%, pentru mentinerea participatiei.

Complexul Energetic Oltenia are un capital social de 1,27 miliarde lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni, iar Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri.

Producatorul de energie a fost infiintat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Guvernul a convenit initial cu Fondul Monetar International sa listeze 15% din capitalul Complexului Energetic Oltenia, iar pana in luna octombrie a anului in curs sa vanda pachetul majoritar de actiuni catre un investitor strategic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autonom listeaza pe bursa obligatiuni cu dobanda 4,45% in euro