Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest, Schoenherr si Asociatii si Sibex.

"De aceea, consider ca este foarte important sa avem investitori pe piata de capital. Este crucial! In prezent, intr-adevar sntem la un alt nivel fata de Bursa din Bucuresti, insa exista si similitudini cu situatia de acum cativa ani din Polonia", a declarat Wojciech Skowronski (foto).

El adauga ca doar 20% dintre investitorii care tranzactioneaza pe Bursa de la Varsovia sunt polonezi, restul fiind jucatori internationali. "In primul rand, am incercat sa atragem investitori straini si internationali, oferindu-le produse foarte bune pe piata noastra, de la cele mai mari companii din Polonia. Am realizat foarte multe privatizari din sectoarele bancare sau miniere, de exemplu. Ca urmare, investitorii au avut posibilitatea de a investi in aceste companii. Acum lucram intr-un mediu diferit, avem aproximativ toate companiile mari privatizate, insa mai sunt cateva mici pe care le tranzactionam", a precizat reprezentantul Bursei din Varsovia.

De asemenea, Wojciech Skowronski a mentionat ca bursa poloneza a inceput sa atraga investitori straini. "Pentru aceasta am schimbat platforma de tranzactionare si am atras, de exemplu, investitori si din New York, care acum se pot conecta la piata noastra si pot tranzactiona. Desigur, trebuie sa avem si produse bune pentru a atrage investitori, sa le oferim modalitati usoare de a se conecta pe piata", a incheiat Wojciech Skowronski.

Sursa foto: Mircea Dragos