La inceput, cand am intrat in Uniunea Europenea (UE) in 2004 si noi eram o piata subdezvoltata si trebuia sa incepem de undeva. Aveam o lipsa mare de perspective si de produse financiare, dar am avut sansa unor investitori foarte buni si deschisi la minte, a declarat Wojciech Skowronski, chief specialist Business Network Development, in cadrul Bursei din Varsovia (WSE), la Forumul Pietei de Capital.
Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest, Schoenherr si Asociatii si Sibex.

"De aceea, consider ca este foarte important sa avem investitori pe piata de capital. Este crucial! In prezent, intr-adevar sntem la un alt nivel fata de Bursa din Bucuresti, insa exista si similitudini cu situatia de acum cativa ani din Polonia", a declarat Wojciech Skowronski (foto).

El adauga ca doar 20% dintre investitorii care tranzactioneaza pe Bursa de la Varsovia sunt polonezi, restul fiind jucatori internationali. "In primul rand, am incercat sa atragem investitori straini si internationali, oferindu-le produse foarte bune pe piata noastra, de la cele mai mari companii din Polonia. Am realizat foarte multe privatizari din sectoarele bancare sau miniere, de exemplu. Ca urmare, investitorii au avut posibilitatea de a investi in aceste companii. Acum lucram intr-un mediu diferit, avem aproximativ toate companiile mari privatizate, insa mai sunt cateva mici pe care le tranzactionam", a precizat reprezentantul Bursei din Varsovia.

De asemenea, Wojciech Skowronski a mentionat ca bursa poloneza a inceput sa atraga investitori straini. "Pentru aceasta am schimbat platforma de tranzactionare si am atras, de exemplu, investitori si din New York, care acum se pot conecta la piata noastra si pot tranzactiona. Desigur, trebuie sa avem si produse bune pentru a atrage investitori, sa le oferim modalitati usoare de a se conecta pe piata", a incheiat Wojciech Skowronski.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri