Mandatul lui Szel s-a incheiat la finele saptamanii trecute, scrie Mediafax.

SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia Invest, a carei activitate este supravegheata de Consiliul Reprezentantilor Actionarilor, format din 11 membri alesi in AGA pentru un mandat de patru ani.

Actionarii SIF Muntenia au ales la finalul lunii aprilie un nou Consiliu al Reprezentantilor, miza fiind data de faptul ca acesta are dreptul sa negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia.

Administratorul SIF Muntenia reprezinta societatea de investitii financiare in operatiunile cu titlurile din portofoliul SIF, inclusiv in fata instantelor de judecata, si dispune toate operatiunile efectuate prin conturile bancare ale SIF.

Totodata, Muntenia Invest negociaza si semneaza cu tertii, in numele SIF Muntenia, toate actele si documentele, inclusiv contractele de prestari servicii, necesare activitatii SIF Muntenia. Adminstratorul reprezinta SIF Muntenia in AGA de la societatile comerciale din portofoliul SIF, in conformitate cu strategia aprobata de actionarii societatii de investitii financiare.

Citeste si:

La jumatatea lunii februarie, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului trecut. Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.

Intentia a fost notificata atat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, cat si Consiliul Concurentei.

Consiliu Reprezentantilor Actionarilor ales anul trecut in iulie a fost impus de grupul de investitori "revolutionari", grupati in jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care detinea aproape 16,9% din actiuni.

Dupa ce a preluat atributiile, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a propus actionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest si tragerea la raspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeasi propunere a fost inaintata si de Iaciu.

Ulterior, Muntenia Invest a anuntat ca nu poate convoca AGA pentru revocarea sa si alegerea altei societati de administrare pentru SIF Muntenia, deoarece cererile de convocare transmise de Iaciu si Consiliul Reprezentantilor Actionarilor nu cuprind si propuneri pentru viitorul admistrator.