“Este adevarat ca am primit o oferta din partea BVB si ma gandesc serios la aceasta optiune. Voi lua o decizie finala in aceasta privinta probabil in urmatoarele doua - trei luni. Vreau sa subliniez ca totusi nu am de gand sa renunt la celelalte activitati profesionale”, a declarat Sobolewski.
Intrebat despre potentialul de dezvoltare al Bursei de la Bucuresti, in conditiile in care piata este mult mai mica decat cea din Varsovia, polonezul a mentionat ca va accepta oferta doar daca va fi convins ca este capabil sa schimbe aceasta piata.

„Imi amintesc situatia din cazul pietei din Varsvoia, cand am acceptat functia de presedinte, in 2006, dupa multi ani de stagnare si dupa care au urmat sapte ani in care foarte multe s-au schimbat. Existã voci care spun ca succesul WSE se datoreaza doar privatizarilor și investitiilor facute de fondurile de pensii. Totusi, programul de privatizari si fondurile de pensii functionau si inainte de 2006”, spune Ludwik Sobolewski.

BVB se afla in cautarea unui director general de la sfarsitul lunii martie, cand Victor Cionga a fost demis dupa sapte luni de mandat. Oficial, demiterea a fost motivata de progresul insuficient de rapid al procesului de restructurare.

Lucian Anghel, presedintele BVB, a declarat anterior intr-un interviu pentru wall-street.ro ca perioada de selectie a unui nou CEO nu va fi mai mare de sase luni.

Dupa aparitia primelor discutii despre eventuala angajare a lui Sobolewski, brokerii romani si-au declarat sustinerea pentru acesta, chiar daca pachetul salarial ar putea sa ajunga si la 30.000 de euro - cat incasa in perioada in care a lucrat pentru Bursa din Varsovia.