ASF dispune in premiera readucerea in piata a unei firme delistate

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, in premiera, ca o firma delistata in urma cu mai multi ani sa reintre la tranzactionare pe piata Rasdaq, dupa ce decizia AGA privind delistarea a fost anulata in instanta.

Intr-o AGA derulata in 2004 la Alimentara, cu majoritate de voturi s-a luat decizia delistarii societatii imobiliare, insa retragerea de la tranzactionare s-a realizat abia in 2006. Decizia AGA a fost contestata in instanta de SIF Moldova, care detine 18,35% din actiuni.

La momentul retragerii de la tranzactionare, firma Minerva, controlata indirect de omul de afaceri Aurel Munteanu, detinea 67% din actiunile Alimentara.

"Consiliul de Administratie al Alimentara Cluj are obligatia sa initieze si sa finalizeze, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a actului individual, demersurile necesare privind incheierea unui contract de prestari servicii cu Depozitarul Central, precum si pentru reintroducerea la tranzactionare a actiunilor emise de Alimentara Cluj pe piata BVB - sectiunea Rasdaq. Alimentara Cluj are obligatia sa intocmeasca si sa transmita fara intarziere un raport curent prin care sa informeze ASF cu privire la finalizarea obligatiei menionate", se arata intr-o decizie a ASF.

Autoritatea a luat marti aceasta decizie avand in vedere ca hotararea AGA din 2004 privind delistarea a fost anulata definitiv si irevocabil si ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit anularea actelor emise de fosta Comisie Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care a fost permisa delistarea firmei Alimentara.

"Se confirma calitatea de emitent de valori mobiliare a Alimentara Cluj, societatea avand obligatia sa respecte prevederile Legii 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare si reglementarile emise de CNVM/ASF in aplicarea acesteia", se arata in alta decizie a ASF.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind anularea actelor emise de CNVM a fost luata in noiembrie 2012. Autoritatea de Supraveghere Financiara a preluat la finele lunii aprilie atributiile CNVM.

Firma Alimentara a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,1 milioane lei, apropiata de cea din 2011, si un profit care a depasit cu putin 1 milion de lei.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri