Administratorul SIF Muntenia isi reduce cu o treime personalul inaintea preluarii de catre SIF Banat Crisana

Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), isi reduce cu 36% numarul de posturi, de la 70 la 45, inainte ca societatea de administrare a investitiilor sa fie preluata de SIF Banat-Crisana (SIF1).

Desi numarul de posturi va fi redus, Muntenia Invest va continua sa aiba aceeasi organigrama si reglementari interne, potrivit unei decizii AGA, scrie Mediafax.

Societatea de administrare a investitiilor face parte din Grupul Financiar Muntenia, care detine peste 99,9% din actiuni, si urmeaza sa fie preluata de SIF Banat-Crisana.

Achizitia Muntenia Invest este cea mai importanta mutare a SIF Banat-Crisana in acest an, societatea de investitii financiare urmand sa detina, astfel, indirect controlul SIF Muntenia (SIF4). SIF Banat-Crisana va achita 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din actiunile Muntenia Invest plus o componenta variabila in functie de evolutia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evolutia activului SIF Muntenia.

In cadrul preluarii Muntenia Invest de catre SIF Banat-Crisana, societatea de investitii financiare din Arad si-a mutat sucursala din Bucuresti in cladirea Muntenia Invest.

SIF Muntenia este singura societate de investitii financiare administrata de o firma.

O reorganizare a personalului a fost realizata in ultimii ani si la SIF Moldova, unde numarul de angajati a scazut la 47 la finele primului semestru. Celelalte trei SIF-uri, respectiv SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Banat-Crisana aveau la finele anului trecut intre 62 si 78 de angajati.

Muntenia Invest este condusa de un Consiliu de Administratie, prezidat de Gabriel Filimon, care ocupa si functia de director general al societatii.

Muntenia Invest a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 21,4 milioane lei (4,8 milioane euro), in crestere cu 13%, si un profit de 4,8 milioane lei (1 milion de euro), cu 48% peste castigul din exercitiul financiar precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri