Teraplast a revenit pe profit

Producatorul de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor Teraplast Bistrita (TRP) a revenit pe profit in primul semestru, cu un castig de 570.000 de lei (130.000 de euro), iar cifra de afaceri a crescut cu 6%, la 104,3 milioane lei (23,7 milioane euro).

In prima jumatate a anului trecut compania a consemnat pierderi de 3,6 milioane lei si o cifra de afaceri de 98,5 milioane lei.
"Fiecare linie de business a evoluat in acord cu piata reprezentativa, exceptie facand segmentul de instalatii care a inregistrat o crestere semnificativa in primele sase luni ale anului. Noile strategii implementate pe fiecare linie de business au contribuit, de asemenea, la cresterea semnificativa a profitului din exploatare, de la 400.000 de lei in primul semestru din 2012, la 2,8 milioane lei in perioada analizata din 2013", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Compania estimeaza ca preturile principalelor materii prime utilizate vor creste usor pe perioada verii, pentru ca in toamna sa stagneze, iar spre finele anului chiar sa scada.

"In urmatoarea perioada din 2013 mizam in principal pe cresterea volumelor de vanzare pe pietele externe. Pe piata interna principalele oportunitati de crestere a vanzarilor ar putea fi proiectele de infrastructura de mediu, aflate in derulare si care beneficiaza de finantare nerambursabila, proiectele de infrastructura rutiera, agricultura - investitiile in sistemul de irigatii, reabilitarea termica si investitiile imobiliare - in principal pe segmentul comercial si de birouri. Pe piata interna vor exista, insa, cateva provocari importante in 2013 si anume: posibilitatea blocarii finantarilor europene, arieratele statului, cursul valutar si limitarile de creditare, ca urmare a bonitatii deteriorate a aplicantilor", se mai arata in comunicat.

Conform datelor actualizate la 31 martie, cei mai mari actionari ai companiei sunt Dorel Goia (34,2%), SIF Banat-Crisana (11%), Emanoil Viciu (8,4%) si fondul de investitii KJK Fund II (6,31%). KJK Fund II este inregistrat in Luxemburg si este administrat de compania KJK Capital Management din Finlanda.

Cel mai recent transfer cu actiunile Teraplast, listate la BVB, a fost derulat marti, la pretul de 0,1745 lei/titlu, in crestere cu 2,65%. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 52 milioane lei (11,7 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri