TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor, va implementa un numbar de trei proiecte de investitii in valoare totala de 15 milioane de euro, depuse prin Schema de ajutor de stat, dupa ce Ministerul de Finante a aprobat finatarea lor. Implementarea celor trei proiecte depuse de TeraPlast, Depaco si TeraGlass, va incepe imediat.

"In 2016 am mai depus un proiect pentru ajutor de stat pentru TeraPlast si, in contextul in care nu a fost aprobat, am putut sa implementam doar partial proiectul, din fonduri proprii. Impactul proiectelor de investitii va fi crearea a 159 de locuri de munca in cadrul celor trei companii din grupul TeraPlast", a declarat Dorel Goia (foto), presedinte al consiliului de administratie TeraPlast.

Defalcat, "investitia de 6,2 milioane de euro a TeraPlast are scopul de a aduce o inovatie pe piata granulelor din PVC din Romania prin productia de granule fara halogen, rezistente la foc, si extinderea capacitatii de productie a tevilor de canalizare interioara din polipropilena. Deseurile de polipropilena rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate si reprocesate", potrivt unui comunicat TeraPlast.

In acelasi timp, "cele 5,2 milioane de euro aferente proiectului Depaco vor fi utilizate pentru deschiderea unei noi unitati de fabricatie in Baicoi (Prahova), care, la o capacitate de productie de peste 10 milioane de metri patrati de tigla, va asigura fluxuri optime de logistica si depozitare".

Schema prin care cele trei companii din grupul TeraPlast au solicitat ajutor de stat este H.G. 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie si dezvoltare regionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri