Grupul TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, a semnat un acord de finantare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in valoare de 5 milioane de euro, pentru dezvoltarea unitatilor de productie.

Investitia vizeaza Depaco – al doilea cel mai mare jucator de pe piata de invelitori metalice din Romania, prin brandul Wetterbest.

"Proiectul Depaco presupune construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield, cu o capacitate anuala de 10 milioane de metri patrati de invelitori. Noua fabrica este in linie cu principiile noastre de dezvoltare responsabila, dar si cu obiectivul de a deveni numarul unu pe piata”, a declarat Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.

Cele 5 milioane de euro reprezinta finantarea partiala a unui proiect realizat printr-o schema de ajutor de stat, ce presupune dezvoltarea unei unitati noi de productie: spatii noi de productie, depozitare si utilaje de productie. Unitatea de productie care urmeaza sa fie dezvoltata in cadrul proiectului, va fi construita intr-o noua locatie si va avea o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile.

Investitiile TerPlast s-au ridicat la peste 100 milioane de euro in ultimii 10 ani, atat in tehnologie de ultima generatie, cat si in diversificarea portofoliului de produse si extinderea retelei de distributie.

Citeste si:
BERD vrea rapoarte de analiză pentru companiile medii de pe bursa...
BERD vrea acoperirea cu...

Sursa foto: Teraplast

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CFA critică intenția statului de a bloca listările pe bursă timp de doi ani
Setari Cookie-uri