Profitul GDF Suez a urcat cu 35% la semestru

Compania GDF SUEZ Energy Romania, parte a grupului francez GDF SUEZ, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,24 miliarde lei in primul semestru, in scadere cu 5,6%, si un profit net in crestere cu 35,6%, la 352,5 milioane lei, potrivit raportului semestrial remis Bursei si citat de Mediafax.

Veniturile din furnizarea de gaze, cu ponderea cea mai ridicata in rulaj, s-au diminuat cu 8,4% in perioada analizata, de la 2,05 miliarde lei la 1,88 miliarde lei, iar cele din distributia de gaze au fost mai mici cu 9%, plasandu-se la 171,4 milioane lei.

In schimb, compania si-a majorat in perioada de referinta veniturile din furnizarea de electricitate cu 8,6%, pana la 98,6 milioane lei.

Spre deosebire de primul semestru al anului trecut, GDF SUEZ Energy Romania a raportat in intervalul ianuarie-iunie 2013 si venituri din productia de electricitate (6,5 milioane lei), respectiv din certificate verzi (26,7 milioane lei).

La rubrica alte venituri, compania indica suma de 55,2 milioane lei pentru primul semestru din 2013, fata de 40,6 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Rezultatele financiare, consolidate si interimare, au fost calculate potrivit standardelor internationale de raportare IFRS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Țara în care oamenii au devenit miliardari după ce a crescut cererea de mănuși
Setari Cookie-uri