"Romgaz este in grafic, listarea se va face in toamna, momentul fiind oportun", a spus Dumitrascu, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor.

El a explicat ca, la fel ca in cazul ofertei Nuclearelectrica, care a fost amanata din vara pentru septembrie, pentru a prinde cel mai bun moment, dupa ce investitorii se intorc din concedii, si in cazul Romgaz trebuie asteptat momentul oportun.

Reprezentantul Ministerului Economiei a mai dezvaluit faptul ca in trimestrul II de anul viitor vor mai avea loc inca 3 listari ale companiilor din portofoliul statului.

Statul roman vrea sa vanda la sfarsitul acestui an 15% din actiunile Romgaz. Oficialii BVB incearca sa mentina oferta doar pe piata locala, in vreme ce reprezentantii Guvernului au mentionat posibilitatea unei listari secundare, pe o piata din vestul Europei, pentru a asigura un pret mai bun si finalizarea cu succes a privatizarii.

Plata defalcata a TVA schimba...
Citeste si: Plata defalcata a TVA schimba esenta TVA in mod fundamental

Goldman Sachs, unul dintre intermediarii ofertei, a propus statului o listare de actiuni pe BVB si emiterea unor GDR-uri la Londra. O alta varianta ar urma sa fie listarea duala, pe BVB si Bursa din Varsovia.

„Cererea din piata romaneasca nu trebuie nici supraestimata, dar nici subestimata.(...) Este evident ca oferta Romgaz nu poate sa fie vanduta doar local si ca trebuie sa se adreseze unei planse cat mai larga de investitori straini. Cine sugereaza ca BVB actioneaza doar urmarindu-si propriile interese in acest caz, se inseala. Finalizarea ofertei Romgaz este un element cheie pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti”, a declarat Ludwik Sobolewski, noul CEO al Bursei.