Garantarea imprumutului a fost aprobata luni intr-o AGA in care actionarul majoritar MGL Mediterranean Glass Limited nu a votat, fiind in conflict de interese deoarece garantiile vor fi acordate unei firme care va controla indirect MGL Mediterranean Glass Limited, potrivit unui comunicat transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Grupul elen Yioula Glassworks detine 93,4% din actiunile Stirom prin MGL Mediterranean Glass Limited, firma inregistrata in Cipru.
Imprumutul va fi contractat de Glasstank va fi pe o perioada de maxim 10 ani si va fi realizat printr-o emisiune de obligatiuni si/sau direct de la banci.
Stirom va garanta imprumutul cu imobile situate atat in Sectorul 3 din Bucuresti, cat si in comuna Blejoi, judetul Prahova.
Actionarul majoritar al Stirom, grupul grec Yioula Glassworks, a prelungit in acest an doua imprumuturi de la Bank of Cyprus si Piraues Bank, in valoare de 2,5 milioane de euro si, respectiv, de 13,4 milioane de euro.
Producatorul de ambalaje de sticla a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de aproape 95,5 milioane lei (21,7 milioane euro), fata de 94,6 milioane lei in precedentul exercitiu financiar. Compania a consemnat un profit de 1,4 milioane lei, de trei ori sub castigul din perioada similara a anului anterior, de 4,8 milioane lei.
Yioula Glassworks mai are inca sase fabrici de sticla in Grecia, Bulgaria si Ucraina.
Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Stirom a fost realizata la finele lunii august, cand pretul a scazut cu 0,24%, la 4,22 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 68,7 milioane lei (15,3 milioane euro).