Nita spune ca nu mai aduce pe bursa alte companii, in afara de cele deja anuntate

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat luni ca in afara de listarile la bursa ale unor companii de stat programate pentru 2014 statul nu are in vedere alte operatiuni similare.

"Nu mai scoatem actiuni ale altor companii la bursa, cu exceptia celor programate pentru anul viitor, adica Electrica, Hidroelectrica si complexele energetice Oltenia si Hunedoara", a afirmat Nita, citat de Mediafax.

Listarile la bursa ale acestor companii, precum si ale altora, tot controlate de stat, au fost asumate de Guvern fata de Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

In acest an statul a scos pe piata de capital compania Transgaz Medias (TGN), printr-o ofera publica secundara, si a listat Nuclearelectrica, prin oferta publica initiala. Pana la sfarsitul anului va fi listat la bursa, prin oferta publica initiala, si producatorul de gaze Romgaz Medias.

Listarile la bursa ale unor pachete minoritare de actiuni ale statului la companii energetice au fost amanate de mai multe ori in ultimii ani.
Listarea la bursa a Nuclearelectrica prin oferta initiala la Bursa de Valori Bucuresti a fost prima operatiune de acest fel din ultimii sase ani. Compania a vandut 10% din actiuni, pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minima vizata prin aceasta operatiune.

Citeste si:
Bursa lansează o platformă de date în timp real pentru investitori
Bursa lansează o platformă de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri