Conducerea companiei a propus ca actiunile sa fie rascumparate la preturi cuprinse intre 0,1 lei si 0,16 lei si in functie de banii disponibili. Astfel, raportat la cel mai mic pret, Albalact ar plati 13 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru titlurile respective, iar in functie de cotatia maxima, pachetul ar costa 20,8 milioane lei (4,7 milioane euro).

In prezent, actiunile Albalact sunt tranzactionate la 0,1489 lei, pret la care pachetul vizat este evaluat la 19,4 milioane lei.

Programul de rascumparare se va derula in termen de cel mult 18 luni de la decizia AGA, iar titlurile cumparate urmeaza sa fie anulate si capitalul social sa fie diminuat cu valoarea actiunilor respective.

Totodata, actionarii au aprobat propunerea administratorilor privind infiintarea unei firme care sa preia activitatea de logistica, inclusiv angajatii. Albalact va fi asociat unic in cadrul noii firme.

Noua firma ar urma sa preia intreaga activitate de logistica a Albalact, respectiv transportul de marfa, depozitarea, parcul de masini de transport marfa si cele trei depozite din Ilfov, Dolj si Suceava.

Citeste si:

Potrivit deciziilor AGA, Albalact va scoate la vanzare un teren din Alba Iulia, in suprafata de 3.854 de metri patrati, pe care a functionat fosta autobaza. Compania nu da detalii despre pretul de vanzare.

Albalact a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 204,5 milioane lei (46,5 milioane euro), in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul a urcat intr-un ritm similar, la 4,4 milioane lei (1 milioane euro).

Compania este controlata de omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%).

In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat si el in Cipru. Fondul detine 25,45% din actiunile Albalact.