Micii investitori au subscris aproape 17% din actiunile alocate pe transa lor in prima zi a ofertei pe care producatorul de materiale de constructii AdePlast a lansat-o pentru listarea la Bursa, relateaza Mediafax.

Pana la ora 17:00 au fost plasate 14 ordine in valoare cumulata de aproape 1,7 milioane lei (380.000 de euro), potrivit inregistratarilor realizate pana la acea ora in sistemul Bursei.
Micii investitori pot subscrie la pretul maxim din oferta, de 4,06 lei/actiune, iar pentru ordinele plasate in primele patru zile ale ofertei beneficiaza de un discount de 3% din pretul care va fi stabilit la finalul ofertei in functie de subscrierile de pe transa investitorilor mari. Pentru ordinele plasate din a cincea zi a ofertei, discountul este de 2%.
Micii investitori (cu subscrieri de pana la 500.000 de titluri) au alocate 15% din actiunile din oferta, iar diferenta de 85% din titluri este pentru investitorii mari (cu subscrieri de minim 500.000 de titluri), care pot plasa ordine la orice pret din intervalul 3,52 lei/titlu - 4,06 lei/actiune.
In cadrul ofertei, AdePlast scoate la vanzare 16,5 milioane de actiuni, reprezentand 33,3% din capitalul social majorat al companiei in urma ofertei publice de vanzare. Compania vizeaza sa atraga prin aceasta oferta intre 57,8 milioane lei (13 milioane euro) si 66,7 milioane lei (15 milioane euro).
Oferta se incheie cu succes daca minim 70% din actiuni sunt vandute.
Daca vor fi vandute doar 70% din actiuni, la pretul minim si investitorii mici vor primi discount de 3% pentru toate actiunile cumparate, atunci suma atrasa va fi de 40,5 milioane lei (9 milioane euro).
Oferta a inceput miercuri si se incheie pe 15 octombrie, fiind intermediata de Intercapital Invest si Banca Comerciala Romana.
AdePlast, companie detinuta de omul de afaceri Marcel Barbut, vrea sa utilizeze banii obtinuti in urma listarii pentru constructia unei fabrici de vata bazaltica, proiect estimat la 19-20 milioane euro, si a cerut un ajutor de stat care sa-i permita si derularea altor proiecte, inclusiv preluari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri