Micii investitori au plasat ordine de subscriere in oferta Romgaz peste volumul disponibil pe aceasta transa, iar sumele alocate de jucatori pe acest segment au ajuns la 279 milioane lei (62,6 milioane euro).

Pana vineri, la ora 13:00, a patra zi de oferta, au fost inregistrate ordine pentru 7,549 milioane de titluri, care vor beneficia de discount de 5%, si ordine pentru 1,169 de titluri fara discount. Astfel, volumul de actiuni subscrise si inregistrate in sistemul Bursei depaseste usor, cu 0,5%, numarul de titluri din transa destinata micilor investitori (care reprezinta 15% din toate titlurile scoase la vanzare).

Micii investitori beneficiaza de discounturi doar pentru primele 10.000 de actiuni subscrise, nu si pentru GDR-uri, iar subscrierea se face la pretul maxim, de 32 lei/actiune.

Bursa de Valori Bucuresti a prelungit programul de prelucrare a ordinelor de subscriere la oferta Romgaz, la solicitarea BCR, unul din intermediarii ofertei.

Astfel, pentru datele de 24,25,29 si 30 octombrie Bursa a prelungit programul pana la ora 20:00, iar pentru datele de 28 si 31 octombrie pana la ora 23:30.

Afacerea anului de pe Bursa...
Citeste si: Afacerea anului de pe Bursa se amana cu o zi: Oferta Romgaz incepe...

Micii investitori care subscriu pana la data de 28 octombrie vor beneficia de un discount de 5%, iar pe 31 octombrie se inchide oferta.

Programul de subscriere este in fiecare zi lucratoare intre orele 9:00 si 17:00, respectiv intre orele 9:00 si 13:00 in ultima zi a ofertei.

Statul a lansat marti oferta prin care vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz la preturi intre 24 si 32 lei pe actiune, estimand ca va obtine intre 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) si 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Consortiului care intermediaza oferta este alcatuit de Raiffeisen Capital&Investment, banca americana Goldman Sachs, Erste si BCR.

Incepe oferta Romgaz, cea mai...
Citeste si: Incepe oferta Romgaz, cea mai mare din istoria Bursei. Toata lumea...

Discountul va fi de 5% pentru ordinele plasate in primele cinci zile, iar din a sasea zi reducerea va fi de 3% fata de pretul final, care va fi stabilit in functie de subscrierile investitorilor institutionali.

Oferta se va incheia pe 31 octombrie, iar actiunile sunt vandute atat la Bursa de la Bucuresti, cat si prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piata de la Londra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
IPO-ul Electrica va avea aceeasi structura cu oferta Romgaz