Se inchid cele mai aglomerate strazi din City of London: schimbari mari in cartierul financiar londonez

Doua dintre cele mai aglomerate strazi din cartierul financiar City of London, entitatea administrativa a capitalei britanice, vor fi inchise traficului rutier. Decizia face parte dintr-un proiect urbanistic de 10 milioane de lire al administratorului local, scrie Mediafax.

Administratorul local vrea sa interzica traficul rutier pe doua strazi adiacente intersectiei de la Banca Angliei, cel mai probabil strada Poultry si Threadneedle sau Corhhill, unde traficul pietonal este deja intens si in crestere.

Ce schimbari sunt asteptate in cartierul financiar

Noile schimbari incurajeaza traficul pietonal si valorifica zona istorica din City of London. Pe langa eliminarea traficului rutier, iluminatul stradal va fi imbunatatit, spatiile verzi vor fi imbogatite, iar indicatoarele vor deveni mai eficiente.

Modificarile vor avea loc in speranta ca angajatii si vizitatorii zonei vor circula mai mult pe aleile medievale ale cartierului financiar City of London.

Mai mult, administratorul drumurilor din zona, City of London Corporation, crede ca realizarea proiectului urbanistic va consolida statutul de centru financiar global al zonei. "Atuul unic al Londrei este atmosfera si istoria, insa in prezent nu te poti bucura de ele fara sa fii in pericol sa te calce masina", a declarat pentru Financial Times un reprezentant al companiei.

Citeste si:
Londra transforma inca doua strazi rutiere in alei pietonale
Londra transforma inca doua...

Chiar daca City of London are doar 10.000 de locuitori, in cartierul financiar lucreaza peste 300.000 de persoane. Totodata, autoritatile locale spun ca va creste numarul de vizitatori dupa ce vor fi finalizate mai multe cladiri de birouri in zona.

Cand va fi gata proiectul

Planificarea va incepe in noiembrie, iar proiectul va fi finalizat pana in 2018, cu costuri de pana la 10 milioane de lire sterline, obtinute in mare parte printr-o taxa perceputa dezvoltatorilor noilor proiecte imobiliare din zona. Dezvoltatorii sprijina planul administratorului drumurilor.

"Intersectia de la Banca este incredibil de ostila. Am constatat ca, de multe ori, angajatii de pe partea de vest nu cred ca are rost sa traverseze pentru a ajunge la magazinele si barurile de pe partea de est", comenteaza proprietarul unui centru comercial din zona.

New York, Paris si Singapore au luat masuri asemanatoare in ultimii ani, prin zone pietonale si restrictii de trafic in cartierele financiare.

Citeste si:
Analiștii: Acțiunea anului pe bursa românească își va continua raliul
Analiștii: Nuclearelectrica,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri