Deputatii si senatorii au decis ca din Consiliului ASF sa faca parte Dan Radu Rusanu (presedinte), Daniel Daianu (prim-vicepreesdinte), Mircea Ursache (vicepresedinte), Corneliu Modoveanu (vicepresedinte), Ion Giurescu (vicepresedinte), Marian Sarbu, Albin Biro, Gheorghe Marcu si Marian Mirzac.

Acestia au fost votati de parlamentari nominal, pe buletine.

Dan Radu Rusanu a fost votat cu 311 de voturi "pentru" si 36 "impotriva", Daniel Daianu cu 312 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Mircea Ursache cu 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 312 de voturi "pentru" si 25 "impotriva", Ioan Giurescu - 326 voturi "pentru" si 21 "impotriva", Marian Sarbu - 329 voturi "pentru" si 18 "impotriva", Biro Albin - 323 "pentru" si 24 "impotriva", Gheorghe Marcu - 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva" si Marian Mirzac - 326 de voturi "pentru" si 21 "impotriva".

Consiliul ASF va avea un mandat de 5 ani.

Citeste si:

Anterior votului, Andreea Paul a anuntat, de la tribuna, ca democrat-liberalii nu participa la vot ,deoarece nu vor sa gireze "abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF".

"Acuzam abuzul de putere al USL de a subordona politic integral ASF, care s-ar fi vrut un organism independent si profesionalizat, de la procedura pornind pana la viteza galopanta cu care ati hotarat dumneavoastra ocuparea acestor posturi prin decizii pur politice (...). Este indamisibil ca Biroul permanent, pe care dumneavoastra il conduceti, domnule presedinte, sa incalece politic o institutie, care se vrea independenta", i-a spus Andreea Paul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

"Eu nu calaresc, ca nu stiu! Si noi respectam textul din proiectul de lege si ordonanta, care ne-a obligat in 15 zile sa cerem comisiilor sa faca aceste audieri", a replicat Valeriu Zgonea.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF a impus reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.