Veniturile Electromagnetica Bucuresti (ELMA) au scazut in primele trei trimestre ale anului cu 9%, la 297,9 milioane lei (67,58 milioane euro), iar profitul net a urcat cu 3,15%, la 15 milioane lei (3,41 milioane euro), potrivit rezultatelor financiare ale companiei transmise joi BVB, date publicitatii de Mediafax.

In primele noua luni ale anului trecut, veniturile companiei s-au situat la 327,1 milioane lei.
"Stocurile au scazut cu 6,9% fata de 31 decembrie 2012, avand mai muulti factori determinanti: materiile prime si materialele consumabile au crescut cu 21% datorita cresterii activitatii de executie a corpurilor de iluminat cu LED, productia in curs de executie a scazut cu 35,8% datorita facturarii lucrarilor aferente contractelor de echipamente pentru telegestiune, iar produsele finite si marfurile au scazut cu 13,2% datorita valorificarii produselor existente in stoc", se arata in raportul companiei.
Capitalurile proprii au crescut cu 4,8% fata de decembrie 2012, la 254,35 milioane lei, datorita profitului realizat in primele noua luni.
Datoriile pe termen lung au scazut cu 7,9% comparativ cu finele anului trecut, 10,67 milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor inregistrate in avans pe termen lung, in timp ce datoriile totale au crescut cu 31,3%, la 54,9 milioane lei.
Principalele activitati ale companiei sunt furnizarea de energie electrica si productia de energie in cele zece microhidrocentrale pe care le detine, productia de corpuri de iluminat si de echipamente de distributie si masurare a energiei.
Activa de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, compania se orienteaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED.
Compania asteapta vanzari de becuri cu LED de sase milioane euro in acest an, dublu fata de anul trecut, si intentioneaza sa creasca exporturile in Italia si Ungaria.
Potrivit celor mai recente raportari, principalul actionar este Asociatia Salariatilor, cu o detinere de 29,85% din capital social, iar SIF Oltenia controleaza 22,11% din titluri, restul fiind in posesia altor actionari.
Titlurile Electromagnetica au inchis sedinta de tranzactionare de miercuri la 0,22 lei/actiune, in stagnare. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 148,72 milioane de lei (33,33 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri