In primele noua luni ale anului trecut, veniturile companiei s-au situat la 327,1 milioane lei.
"Stocurile au scazut cu 6,9% fata de 31 decembrie 2012, avand mai muulti factori determinanti: materiile prime si materialele consumabile au crescut cu 21% datorita cresterii activitatii de executie a corpurilor de iluminat cu LED, productia in curs de executie a scazut cu 35,8% datorita facturarii lucrarilor aferente contractelor de echipamente pentru telegestiune, iar produsele finite si marfurile au scazut cu 13,2% datorita valorificarii produselor existente in stoc", se arata in raportul companiei.
Capitalurile proprii au crescut cu 4,8% fata de decembrie 2012, la 254,35 milioane lei, datorita profitului realizat in primele noua luni.
Datoriile pe termen lung au scazut cu 7,9% comparativ cu finele anului trecut, 10,67 milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor inregistrate in avans pe termen lung, in timp ce datoriile totale au crescut cu 31,3%, la 54,9 milioane lei.
Principalele activitati ale companiei sunt furnizarea de energie electrica si productia de energie in cele zece microhidrocentrale pe care le detine, productia de corpuri de iluminat si de echipamente de distributie si masurare a energiei.
Activa de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, compania se orienteaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED.
Compania asteapta vanzari de becuri cu LED de sase milioane euro in acest an, dublu fata de anul trecut, si intentioneaza sa creasca exporturile in Italia si Ungaria.
Potrivit celor mai recente raportari, principalul actionar este Asociatia Salariatilor, cu o detinere de 29,85% din capital social, iar SIF Oltenia controleaza 22,11% din titluri, restul fiind in posesia altor actionari.
Titlurile Electromagnetica au inchis sedinta de tranzactionare de miercuri la 0,22 lei/actiune, in stagnare. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 148,72 milioane de lei (33,33 milioane euro).