Transelectrica va lansa miercuri, 11 decembrie, o emisiune de obligatiuni pe cinci ani prin care vrea sa atraga 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro), fondurile urmand sa fie folosite pentru investitiile in extinderea si consolidarea retelei electrice a companiei si refinantari, scrie Mediafax.

Rata dobanzii va fi publicata cu doua zile inainte de data de inchidere a ofertei, 18 decembrie, si va fi stabilita intre 5,4% si 6,4%.

Valoarea nominala a obligatiunii va fi de 10.000 lei si nu vor exista limite de subscriere. Investitorii pot modifica sau retrage subscrierile pana in ultima zi a ofertei.

"Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor, vor fi folosite in principal ca sursa de finantare pentru investitiile in extinderea si consolidarea RET, precum si pentru refinantarea unor obligatii financiare bilantiere, in scopul optimizarii structurii de finantare a emitentului si diminuarii riscurilor aferente fluctuatiilor de cost si devalorizare a monedei nationale", potrivit prospectului de oferta.

Obligatiunile subscrise vor fi alocate investitorilor de catre intermediar, respectiv BCR, conform consultarilor cu emitentul, cu luarea in considerare a anumitor criterii calitative, printre care momentul subscrierilor, volumul de titluri subscrise, cunostintele investitorilor in legatura cu companii similare din domeniu, orientarea acestora spre domeniul energetic si/sau catre regiunea Europei centrale si de Est.

Obligatiunile corporative se...
Citeste si: Obligatiunile corporative se vand ca painea calda in cercul...

La finalul ofertei, BCR va cumpara obligatiunile nesubscrise.

Oferta se poate inchide anticipat, in cazul in care toate obligatiunile vor fi subscrise in a cincea zi a operatiunii.

De asemenea, Transelectrica poate extinde perioada in care se deruleaza oferta.

Transelectrica intentioneaza sa listeze obligatiunile "cat mai repede posibil" dupa emisiune.

Oferta de obligatiuni...
Citeste si: Oferta de obligatiuni Transelectrica a fost vanduta

Emisiunea face parte dintr-un plafon de 900 milioane lei (203,1 milioane de euro) pentru astfel de imprumuturi in perioada 2013-2017 atat in lei, cat si in valuta, aprobat de actionari in 30 septembrie.

Transelectrica a anuntat inca la sfarsitul lunii iunie ca intentioneaza sa lanseze in noiembrie o emisiune de obligatiuni prin care sa imprumute circa 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro) de la investitori institutionali.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 6,85%.

Actiunile companiei se tanzactionau marti la 14,7 lei/titlu, in scadere cu 0,88% fata de referinta. La aceasta valoare, capitalizarea operatorului este de 1,07 miliard de lei (242,14 milioane euro).

Consultantii de la KPMG...
Citeste si: Consultantii de la KPMG lanseaza Ghidul Listarii la BVB


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce alternative au investitorii care cred ca bursele sunt supraevaluate