Transelectrica, operatorul de transport si sistem al energiei electrice din Romania, a anuntat inchiderea anticipata a ofertei publice inaugurale de vanzare de obligatiuni corporative, intermediata de Banca Comerciala Romana si suprasubscrisa de investitorii calificati locali si internationali. Obligatiunile vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta de obligatiuni desfasurat de Transelectrica (TEL) a fost vanduta anticipat, compania reusind sa plaseze titluri in valoare de 200 mil. lei catre investitorii calificati.

Emisiunea curenta Transelectrica este prima oferta de obligatiuni lansata de o companie cu capital majoritar de stat din Romania. Aceasta emisiune face parte dintr-un program de imprumuturi obligatare in valoare de 900 de milioane de lei pe care compania l-a aprobat in luna septembrie 2013 destinat optimizarii capitalului si finantarii investitiilor pe termen mediu si lung.

Fondurile de investitii, bancile, investitorii straini si fondurile de pensii au contabilizat 90% din interes, in timp ce restul a fost marcat in contul companiilor de asigurari.

„Emisiunea este o premiera si va deveni, cu siguranta, o referinta in piata in urma succesului inregistrat. In acest moment exista o fereastra semnificativa de oportunitate in piata: intentia companiilor de a optimiza structura capitalurilor si costurile de finantare, care se intalneste eficient cu cererea investitorilor pentru active de calitate, cu randament bun ce la asigura o diversificare optima a portofoliilor“, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ioana Mihai, Director Debt Capital Markets BCR.

Citeste si:
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare...
eMAG se gandeste la bursa....

Banca a anuntat ca va continua sa promoveze imprumuturile obligatare ori solutiile de capitalizare prin intermediul pietei de capital, ca alternativa viabila de finantare pentru planurile de dezvoltare si operatiunile curente ale companiilor locale majore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dascălu, BCR: Ne așteptăm la o creștere economică de 3,5% în 2020
Setari Cookie-uri