"Piata de capital romaneasca ar putea deveni un loc interesant pentru a face profituri, nu pentru banci, ci pentru investitori, odata ce piata se dezvolta. Este esential insa ca piata sa existe, pentru ca firmele trebuie sa gaseasca alternative de finantare, nu doar prin intermediul bancilor, dar si prin obligatiuni si atragerea de capital", a mai spus Pandi.

Intrebat despre listarile asteptate in acest an pe Bursa de la Bucuresti, in special listarea Hidroelectrica, la care participa si Citi, Pandi a mentionat ca privatizarile nu sunt "o mina de aur" in Romania, dar bancile se inscriu in aceste competitii ca pentru orice alt serviciu prestat de ele.

"Avem oameni specializati pentru IPO-uri si oferim acest serviciu, bineinteles pentru un profit rezonabil. Insa, cand intram in concurenta pentru listari nu o facem pentru ca ne cer clientii asta. Pe langa comisionul pe care il obtinem pentru listare, motivul principal pentru care participam la oferte este faptul ca vedem suficienta cerere pentru acea companie. Sunt profituri suficiente ca sa genereze un interes pentru banci, dar cea mai importanta intrebare este daca aceste proiecte se vor intampla si cand", afirma Pandi.