Scott Moore a fondat Nuance Investments, un fond care investeste in doar 15-35 de actiuni. O asemenea concentrare a investitiilor aduce in general volatilitate sporita, insa Nuance Invesments a generat randamente de 182,5% in ultimii cinci ani, in comparatie cu cresterea de 114,9% a indicelui american S&P 500, si asta in conditiile unei volatilitati cu 10% mai scazuta.

Americanul spune ca planul sa de investitii se bazeaza in buna parte pe strategia lui Warren Buffett, aceea de a alege companii care sunt lideri in domeniile lor de activitate si de a le pastra in portofoliu o anumita perioada de timp.

“In general cumparam cand respectivele companii trec printr-un impas de moment. Este strategia clasica de value investing a lui Buffett, cu diferenta ca noi nu mentinem acele companii in portofoliu o eternitate. Incercam sa identificam companii care sunt numarul 1 sau 2 in sector apoi facem o analiza pentru a vedea daca au intr-adevar un avantaj competitiv sustenabil”, spune Moore.

In mai 2011 Moore a lansat un alt fond mutual (Nuance Concentrated Value) cu o strategie identica. Intre octombrie 1996 si septembrie 2008, Scot Moore a co-administrat American Century Equity Income Fund. In acea perioada fondul a inregistrat un randament cumulat de 215%, in vreme ce S&P 500 a urcat cu 107%.