EximBank a incheiat cu producatorul de aluminiu Alro SA (ALR) acorduri financiare de circa 50 milioane de euro pentru finantarea activitatii curente si emiterea de scrisori de garantie bancara si acreditive pentru contractele incheiate de companie, a anuntat luni banca, informeaza Mediafax.

"Acordul financiar in valoare de circa 50 de milioane de euro a fost incheiat la finele anului trecut si are o valabilitate de 24 de luni, dar credem ca aceasta reprezinta o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Si asta pentru ca preocuparea noastra strategica ramane aceea de a construi o relatie solida de tip win-win (in care ambele parti au de castigat - n.r.) cu mediul de afaceri prin implicarea in proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabila a mediului economic autohton", a declarat intr-un comunicat presedintele EximBank, Traian Halalai.

Alro si-a propus sa continue strategia de crestere a productiei de produse procesate cu valoare adaugata mare. Recent, Alro a finalizat o investitie de circa 44 de milioane de lei pentru cresterea competitivitatii, proiect cofinantat de Uniunea Europeana.

"Industria in care activam este direct si permanent influentata de factori interni sau externi pe care nu ii putem controla. De aceea trebuie sa investim continuu pentru a putea face fata provocarilor care apar. Am implementat noi solutii de reducere a costurilor si ne-am axat pe cresterea vanzarilor pentru produsele cu valoare adaugata mare, pentru a ne mentine competitivitatea", a afirmat presedintele Consiliului de Administratie al Alro, Marian Nastase.

Producatorul de aluminiu a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut pierderi ajustate de 21 milioane lei, de la un profit de 83 milioane lei in aceeasi perioada a anului 2012, si afaceri de 1,55 miliarde lei, in scadere de la 1,74 miliarde lei, rezultate influentate de reducerea pretului aluminiului si majorarea taxelor.

Citeste si:
FinTech-ul romanesc Beez atrage 1,2 milioane de euro de la investitori
FinTech-ul romanesc Beez...

Vanzarile de aluminiu primar au ramas la un nivel similar cu cel din primele noua luni ale anului 2012, respectiv la aproximativ 107.000 de tone, in timp ce vanzarile de aluminiu procesat au crescut la 53.400 de tone, in primele noua luni ale anului 2013, de la 48.400 de tone in perioada similara din 2012.

Actiunile Alro au inchis sedinta bursiera de vineri la pretul de 1,7 lei/titlu, in crestere cu 3,09% fata de referinta. La aceasta valoare, capitalizarea companiei este de 1,21 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ministerul de Finante a imprumutat 1,26 miliarde de lei de la banci astazi
Setari Cookie-uri