Perchezitiile facute de DNA la Sibiu si Bucuresti intr-un dosar de coruptie vizeaza reprezentanti ai societatii Carpatica Asigurari, precum si functionari din Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), printre suspectii care vor fi dusi la audieri fiind si omul de afaceri Ilie Carabulea.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru Mediafax ca perchezitiile DNA vizeaza reprezentanti ai Carpatica Asigurari, precum si functionari din Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conform surselor citate, in acest dosar sunt suspectate de fapte de coruptie 11 persoane, intre care un fost director al Carpatica devenit membru al Autoritatii de Supraveghere Financiara si un presedinte al Biroului de Asigurari din Romania care sustineau interesele Carpatica.

Potrivit surselor citate, fostul director al Carpatica devenit membru al ASF si vizat in acest dosar ar fi Radu Mustatea, iar celalalt membru al conducerii societatii ajuns si el la ASF si vizat in dosar ar fi Marian Mirzac.

Grupul Carpatica, din care face parte Carpatica Asig, este controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Surse judiciare au declarat ca in ancheta ar fi vizat si Carabulea, care le-ar fi oferit functii lui Mustatea si Mirzac, ajunsi ulterior membru, respectiv presedinte al Biroului de Asigurari din Romania.

Carpatica ar fi trebuit sa-si majoreze capitalul social cu 15 milioane de euro, dar nu a efectuat aceasta operatiune. Cu sprijinul celor doi, care ar fi influentat controlul ASF la companie, companiei Carpatica Asig nu i-a mai fost suspendata activitatea pe piata asigurarilor, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse arata ca Mirzac ii transmitea informatii lui Carabulea prin intermediul lui Mustatea.

Perchezitiile au loc la mai multe sedii ale Carpatica Asigurari din municipiul Sibiu, precum si la locuintele omului de afaceri Ilie Carabulea, dar si ale membrilor familiei acestuia, si sunt in desfasurare. De la locuinta din Sibiu a fiului lui Carabulea, unde perchezitiile s-au finalizat, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata sediului aflat in incinta Centrului de Afaceri Sibiu se afla mai multe masini ale MAI si ale Jandarmeriei, iar anchetatorii fac perchezitii in birouri, in timp ce majoritatea angajatilor au fost trimisi acasa.

Din sediul Carpatica Asigurari aflat in incinta Centrului de Afaceri Sibiu fusese scoasa de anchetatori pana acum o femeie care a fost dusa la audieri.

Centrul de Afaceri Sibiu este detinut tot de Ilie Carabulea, cladirea, aflata in zona centrala a orasului, fiind realizata din fonduri europene in perioada 2009-2012, valoarea totala a proiectului depasind 87 de milioane de lei.

Procurorii DNA fac, marti, 17 perchezitii in Bucuresti si Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, fals si instigare la fals.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in aceasta cauza se fac cercetari privind fapte de coruptie si asimilate acestora, printre care asociere in vederea savarsirii de infractiuni, luare sau dare de mita, trafic sau cumparare de influenta, abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

"In cursul diminetii de 28 ianuarie 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 17 locatii situate in municipiile Bucuresti si Sibiu", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Actiunea procurorilor DNA este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri