Compania de stat Transgaz Medias (TGN) a consemnat anul trecut venituri de 1,55 miliarde de lei (353,1 milioane de euro), in crestere cu 10% comparativ cu nivelul de 1,42 miliarde de lei din 2012, ca urmare a cresterii tarifelor, si a raportat un profit net de 336,8 milioane de lei, mai mare cu 2%, informeaza Mediafax.

Transportatorul de gaze a inregistrat in 2012 un profit net in valoare de 329,3 milioane de lei.

Anul trecut, Transgaz a inregistrat cheltuieli de 1,12 miliarde de lei, in urcare cu 10% fata de nivelul de 1,02 miliarde de lei in 2012, potrivit datelor companiei transmise luni Bursei de Valori Bucuresti.

Cheltuielile au crescut ca urmare a introducerii anul trecut, de catre Guvern, a unei taxe pe monopolul natural din sectorul transportului gazelor naturale.

Compania precizeaza ca rezultatele financiare aferente anului trecut sunt preliminare, nu sunt auditate si au fost intocmite conform standardelor internationale de raportare financiara.

Vanzarea actiunilor Transgaz...
Citeste si: Vanzarea actiunilor Transgaz impinge profitul FP la 682 mil. lei

Transgaz este controlata de Secretariatul General al Guvernului, unde a fost transferata saptamana trecuta de la Ministerul Finantelor Publice.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si