"Compania este in proces de restructurare a mai multor datorii si exista progrese in acest sens in ultimele doua luni, insa termenii negocierilor urmeaza sa fie agreati. Credem ca delistrarea AREOF va permite companiei sa continue restructurarea acestor credite fara sa fie obligata de regulile impuse de listarea pe AIM sa faca publice deciziile. Avand in vedere complexitatea restructurarilor, aceste reguli au devenit impovaratoare pentru companie, iar publicarea anunturilor erau adesea in conflict cu interesele actionarilor", se arata intr-un anunt al fondului.

Compania are credite bancare in valoare totala de aproape 350 de milioane de euro, accesate in urma cu mai multi ani pentru parcurile de retail din Romania (Oradea, Sibiu, Iasi si Suceava) si Ucraina (Odessa). Cea mai mare parte a liniilor de finantare au fost accesate pentru proiectele din Romania, respectiv 253 de milioane de euro, cu scadenta in 2015 si 2016. Bancpost, Banca Romaneasca, Bank of Cyprus, Alpha Bank si KBC Bank au expunere pe proiectele Argo din Romania, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentantilor fondului, costurile asociate cu listarea au devenit disproportionate in raport cu valoarea pe care o aduce calitatea de companie listata.

"Vom lua in considerare revenirea pe platforma AIM sau pe o alta bursa importanta din Europa odata cu finalizarea procesului de restructurare a datoriilor, iar finantarea companiei va ajunge la un punct de stabilizare", mentioneaza sursa citata.

Citeste si:

Argo detine parcurile de retail Shopping City Sibiu, Shopping CitySuceava, Era Shopping Park Oradea si, respectiv, Era Shopping Park Iasi, cumuland o suprafata totala inchiriabila de 271.000 mp.

Parcurile de retail din portofoliul Argo au rate de ocupare de peste 90%. Rata de ocupare din Era Shopping Park Oradea a ajuns la 92%, in Shopping City Sibiu la 96%, Shopping City Suceava va avea o rata de ocupare de 99% dupa deschiderea unui magazin Decathlon in aprilie, iar gradul de ocupare al Era Shopping Park Iasi este de 97%. Parcul comercial din Oradea este in insolventa de anul trecut, dupa un litigiu cu firma Constructii Bihor.

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com

Sursa foto: London Stock Exchange/Shutterstock.com