Potrivit convocatorului AGA, majorarea capitalului urma sa se deruleze in doua etape, una la care pot participa numai actionarii companiei, iar in a doua faza actiunile ramase vor putea fi cumparate doar de actionarii care au subscris in prima etapa, dar si alti investitori.

Astfel, Consiliul de Administratie urmeaza sa convoace o noua AGA care sa curpinda explicit toate conditiile subscrierii.

Impact are un capital social de 197,8 milioane lei, divizat in 197,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Compania are deja acordul actionarilor pentru lansarea unei emisiuni de obligatiuni cu maturitate de cinci ani in valoare de 100 milioane lei. Caracteristicile emisiunii de obligatiuni au fost aprobate in decembrie de actionari, intr-o AGA. Obligatiunile sunt convertibile in actiuni si au o dobanda de 7% pe an.

Dezvoltatorul imobiliar a consemnat anul trecut afaceri de 26,1 milioane lei (5,9 milioane euro), in crestere cu 19% fata de anul 2012, si pierderile in scadere cu 38%, la 46,7 milioane lei (10,6 milioane euro), potrivit rezultatele financiare preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Citeste si:

Impact estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de aproximativ 26 milioane euro, pentru ca din 2016 sa ajunga la circa 50 milioane euro/an, in timp ce profitul operational EBITDA este anticipat la 1,6 milioane euro in 2014 si ar urma sa urce la 22,5 milioane euro in 2018.

Compania este controlata de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care la finalul anului trecut detinea 44,24% din actiuni. In actionariat se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici (16,15%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie a anului trecut, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

La finalul sedintei bursiere de miercuri, cea mai recenta sesiune de tranzactioanre, actiunile Impact au fost cotate la 0,81 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 160,27 milioane lei (35,66 milioane euro).