Actionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) au respins reducerea capitalului social de zece ori, la 19,78 milioane lei, si emiterea de obligatiuni, potrivit unui raport transmis vineri Bursei.

Propunerea privind diminuarea capitalului, venita din partea omului de afaceri Adrian Andrici, care detine 10,69% din titluri, a fost respinsa cu 53,73% din voturile actionarilor prezenti la sedinta, relateaza Mediafax.

Actionarii au respins si emiterea de obligatiuni, desi administratorii aveau doua propuneri, de 30 milioane si, respectiv, de 20 milioane lei.
In AGA de joi a fost insa aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul viitor. Astfel, compania estimeaza pierderi de 19 milioane lei, cu 47% sub nivelul record estimat pentru anul curent, de 35,6 milioane lei. Cele mai mari pierderi ar urma sa fie inregistrate in primul si in ultimul trimestru din 2013, de 7,4 milioane lei si, respectiv, de 6,9 milioane lei.

Veniturile ar urma sa avanseze cu 33%, la aproape 52 milioane lei, de la nivelul prognozat pentru acest an, de 39 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile sunt estimate sa avanseze cu 17%, la 69 milioane lei, de la nivelul bugetat pentru 2012, de 58,8 milioane lei.

"Acest buget a fost intocmit avand la baza planul de vanzari pentru anul 2013, care prevede vanzarea a 127 de locuinte si a unor loturi de teren in suprafata totala de 25.500 metri patrati", se arata in proiectul de buget pentru anul viitor.

Bugetul pentru anul 2012 a fost rectificat de actionarii Impact in luna octombrie, iar pierderile ar urma sa fie influentate in principal de unele provizioane in suma de 15,8 milioane lei.

Alta decizie a actionarilor priveste remuneratiile Consiliului de Administratie. Astfel presedintele CA va primi o remuneratie lunara bruta de 3.285 de euro, iar ceilalti patru membri vor primi cate 1.985 euro brut/luna.

Totodata, actionari Impact l-au ales membru in Consiliul de Administratie al Impact pe directorul general al firmei Primcom, Vlad Nicolae Neacsu, firma controlata de Fondul Proprietatea. Neacsu este director general la Primcom din luna mai, dupa ce in perioada ianuarie 2011 - aprilie 2012 a fost presedinte al Consiliului de Administratie al aceleiasi companii.

Anterior, in septembrie 2007 - noiembrie 2010 a lucrat la AllianzTiriac Pensii Private, iar in 2005 - 2007 la compania de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

Neacsu a fost provizoriu membru CA la Impact din 21 noiembrie, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Radu Bugica, iar in AGA de joi a fost confirmat de actionari in functia respectiva.

Afacerile dezvoltatorului imobiliar au crescut de peste doua ori (113%) in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 20,5 milioane de lei, insa s-au adancit si pierderile, cu 13%, la 16,26 milioane lei.

Conform celor mai recente raportari, cel mai mare actionar al companiei este fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care are 16,5% din titluri. In actionariat se regaseste si omul de afaceri Adrian Andrici, care si-a majorat recent participatia la 10,69%, si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni.

Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Cel mai recent schimb cu actiunile companiei a fost perfectat la miercuri la un pret de 0,116 lei. Raportat la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 22,95 milioane lei (5,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Impact a livrat in Greenfield alte 276 de locuinte in septembrie