Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Biofarm (BIO) cere acordul actionarilor pentru rascumpararea a cel mult 10% din propriile actiuni, pachet pentru care compania este dispusa sa plateasca intre 21,9 milioane lei (4,8 milioane euro) si 43,8 milioane lei (9,7 milioane euro), informeaza Mediafax.

Compania este controlata de SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4), care impreuna detin 21,3% din actiunile Biofarm si, respectiv, 32,98% din titluri. Cele doua SIF-uri trebuie sa lanseze o oferta de preluare pentru actiunile pe care nu le detin, potrivit unei decizii ASF, intrucat actioneaza concertat la Biofarm si controleaza impreuna peste 33% din titlurile companiei, pragul la care legislatia pietei de capital impune lansarea unei oferte de preluare.

"Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor va avea pe ordinea de zi adoptarea urmatoarelor rezolutii (..) 2. Aprobarea cumpararii, pana la data de 01.10.2015, de catre Biofarm a unui numar de maxim 109.486.149 actiuni proprii, a caror valoare nominala reprezinta maximum 10% din capitalul social, la un pret cuprins intre 0,20 - 0,40 lei/actiune. Actiunile astfel dobandite urmeaza a fi anulate, capitalul social diminuandu-se corespunzator. 3. Aprobarea platii actiunilor proprii cumparate din rezervele disponibile ale societatii, inscrise in ultima situatie financiara anuala aprobata, cu exceptia rezervelor legale", se arata intr-un convocator AGA transmis de Biofarm Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile Biofarm erau tranzactionate in prima parte a sedintei bursiere de joi la 0,2972 lei, cu 0,93% sub inchiderea de miercuri, cotatia fiind aproape la jumatatea intervalului de pret propus de administratorii companiei pentru programul de rascumparare.

Raportat la cea mai recenta cotatie a actiunilor Biofarm la Bursa, pachetul vizat pentru rascumparare este evaluat la 30,5 milioane lei (6,8 milioane euro).

Citeste si:
Bursa anunta oficial lansarea Contrapartii Centrale
Bursa anunta oficial lansarea...

Pe ordinea de zi a AGA figureaza si aprobarea instrainarii de catre Consiliul de Administratie a unor active "de care societatea nu are nevoie pentru realizarea obiectului principal de activitate".

Totodata, AGA ar urma sa dea mandat CA-ului pentru dobandirea de active imobilizate de maxim 36 milioane lei (8 milioane euro).

AGA este programata pentru data de 17 aprilie, cand actionarii urmeaza sa discute despre rezultatele financiare inregistrate de Biofarm anul trecut, precum si despre bugetul de venituri si cheltuieli si programul de activitate si investitii pentru acest an.

Pentru aceeasi sedinta, Consiliul de Administratie al Biofarm a propus actionarilor sa aprobe pastrarea in cadrul companiei a profitului net inregistrat anul trecut de aproape 25,6 milioane lei (5,8 milioane euro).

Citeste si:
Planurile singurei femei care candideaza pentru un loc in board-ul BVB
Mihaela Biciu, sefa...

Vanzarile companiei au crescut cu circa 12% anul trecut, la 117,5 milioane lei (26,6 milioane euro). Biofarm a inregistrat in anul 2012 vanzari de aproape 105 milioane lei si un profit de putin peste 21 milioane lei.

Raportat la cel mai recent pret de la bursa, capitalizarea bursiera a Biofarm este de 325,4 milioane lei (72,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Filip & Company a asistat oferta de obligatiuni BII de 500 mil. lei