Bursa a fluctuat usor marti, intr-o sedinta apatica, in care lichiditatea a fost sustinuta din nou de deal-uri, iar pe piata principala rulaje de peste 500.000 de lei au fost inregistrate de actiuni emise de doar de 5 din cele 83 de companii listate pe piata reglementata.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 19,05 milioane lei (4,26 milioane euro), cu 41% sub rulajul sedintei anterioare, de 32,7 milioane lei (7,3 milioane euro), scrie Mediafax. In sesiunea de luni, mai mult de 60% din lichiditate a fost acoperita de transferuri deal.

Aproape jumatate din lichiditatea de marti a fost asigurata de deal-uri cu actiunile SIF Oltenia (4,44 milioane lei), Fondul Proprietatea (2,37 milioane lei), Romgaz ( 1,32 milioane lei) si BRD (759.000 lei).

Schimburile cu actiunile SIF Oltenia au fost realizate la o cotatie in crestere cu 0,52%, de 1,95 lei, iar transferul negociat cu titlurile FP a fost perfectat la 0,791 lei, cu 0,19% peste pretul de luni. Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost cele mai lichide din piata principala, cu operatiuni de aproape 4 milioane lei, fiind singurele titluri cu rulaj mai mare de 1 milion de lei.

Ultimul transfer cu titlurile Fondului Proprietatea a fost perfectat la un pret cu 0,25% mai mare fata de inchiderea de luni, de 0,7915 lei.

Piata a deschis ziua in crestere usoara, insa dupa ora 11:30 s-a intors in imediata apropiere a nivelului de la finalul sesiunii de luni si a fluctuat foarte usor sub acest nivel. La finalul sedintei, indicele general al Bursei, BET-C, era cu numai 0,08% sub inchiderea de luni.

Totodata, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat sedinta in scadere cu 0,29%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu doar 0,07% peste ziua precedenta.

In acelasi timp, indicele BET-FI a coborat cu 0,12%. Indicele include actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP). Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,32%, iar indicele extins BET-BK a coborat cu 0,46%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Pe piata Rasdaq, investitorii au tranzactionat actiuni de doar 121.000 lei, fata de 227.000 de lei luni. Cele mai lichide au fost actiunile Albalact (ALBZ), cu operatiuni de 29.000 lei.

La finalul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 1,44%. Bursa din Statele Unite a deschis marti tot in crestere, dupa doua sedinte de scadere pentru indicele S&P 500, investitorii asteaptand publicarea unor rapoarte privind increderea consumatorilor americani si piata imobiliara, pentru indicii referitoare la evolutia economiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri