SIF Moldova a incheiat primul trimestru cu un profit de 135,8 milioane lei, dupa ce in martie a consemnat un profit de 120 milioane lei, vanzand majoritatea titlurilor detinute la Erste si a cumparat pachete reprezentand aproape cate 5% din actiunile SIF Oltenia si SIF Muntenia, informeaza

Mediafax

.

Castigul din primul trimestru este cu mult peste profitul consemnat in perioada similara a anului trecut, de 20 milioane lei, si cu aproape 50% mai mare decat profitul net raportat la finalul anului 2013. SIF Moldova a obtinut in luna martie un profit de aproape 120 milioane lei, reiese din statisticile transmise lunar de SIF-uri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Dupa ce, la finalul lunii februarie, SIF-urile au primit aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a cumpara actiuni intre ele, pe bursa au fost realizate cateva tranzactii mari cu titluri SIF Muntenia si SIF Oltenia. Valoarea actiunilor pe care SIF Moldova le detine la fonduri inchise de investitii a crescut in luna martie cu 54%, respectiv, 84,3 milioane lei, la aproape 240 milioane lei, in urma achizitiilor de actiuni SIF Oltenia (SIF5) si SIF Muntenia (SIF4). SIF Moldova detine putin sub 5% atat din actiunile SIF Oltenia, cat si din titlurile SIF Muntenia.

In acelasi timp, valoarea titlurilor detinute la companii listate pe burse externe a scazut cu 81%, respectiv 186,7 milioane lei, la 43,3 milioane lei. Actiunile detinute la Erste aveau cea mai mare pondere in participatiile SIF Moldova la companii listate pe piete externe.

Totodata, sumele din depozitele bancare au urcat de peste doua ori in luna martie, la 166,5 milioane lei, de la nivelul de 76,9 milioane lei din luna februarie. In urma repozitionarilor din portofoliu in luna martie, activul net a scazut cu 6,2%, la 1,225 miliarde lei, de la 1,306 miliarde lei in luna februarie. Activul de la finalul primului trimestru este cu 3,9% sub nivelul de la sfarsitul anului trecut, de 1,275 miliarde lei.

Actiunile SIF Moldova erau tranzactionate in a doua parte a sedintei bursiere de vineri la 1,275 lei, cu 1,19% peste inchiderea de joi. Pretul este cu 46% sub valoarea activului net pe actiune de la finalul lunii martie, de 2,3601 lei.

Raportat la cel mai recent pret al actiunilor SIF Moldova, capitalizarea bursiera a companiei este de 661,8 milioane lei (148,3 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri