AGA BVB nu a avut cvorum. Disputa pe sitemul IT al Depozitarului se transeaza vineri

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) nu a inregistrat joi cvorumul necesar, dupa ce doar actionarii reprezentand 32% din drepturile de vot au fost prezenti, in comparatie cu minimul de 50%. AGA va fi reluata vineri, cand deciziile vor putea sa fie adoptate cu majoritatea voturilor exprimate de actionarii prezenti.

Cel mai interesant punct de pe ordinea de zi vizeaza achizitionarea unui nou sistem IT de catre Depozitarul Central, a carui valoare sa fie de cel mult 3,8 mil. euro, precum si alegerea firmei care sa furnizeze software-ul.

Alegerea furnizorului precum si oportunitatea realizarii acestei cheltuiei in conditiile actuale a starnit o disputa intre conducerea BVB, in fruntea careia se afla directorul Ludwik Sobolewski si Consiliul de Administratie al Depozitarului Central.

Actionarii BVB vor mai vota si bugetul pe 2014, distribuirea unui dividend de 1,1777 lei/actiune, precum si remuneratiile administratorilor in acest an.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti erau suspendate joi de la tranzactionare, pentru desfasurarea AGA, in sedinta de miercuri acestea inchizand in crestere cu 0,3%, pana la 29,09 lei/titlu.

Citeste si:
Cum poți afla dacă tu sau rudele tale aveți acțiuni fără să știți
Cum poți afla dacă tu sau...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri