Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) nu a inregistrat joi cvorumul necesar, dupa ce doar actionarii reprezentand 32% din drepturile de vot au fost prezenti, in comparatie cu minimul de 50%. AGA va fi reluata vineri, cand deciziile vor putea sa fie adoptate cu majoritatea voturilor exprimate de actionarii prezenti.

Cel mai interesant punct de pe ordinea de zi vizeaza achizitionarea unui nou sistem IT de catre Depozitarul Central, a carui valoare sa fie de cel mult 3,8 mil. euro, precum si alegerea firmei care sa furnizeze software-ul.

Alegerea furnizorului precum si oportunitatea realizarii acestei cheltuiei in conditiile actuale a starnit o disputa intre conducerea BVB, in fruntea careia se afla directorul Ludwik Sobolewski si Consiliul de Administratie al Depozitarului Central.

Actionarii BVB vor mai vota si bugetul pe 2014, distribuirea unui dividend de 1,1777 lei/actiune, precum si remuneratiile administratorilor in acest an.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti erau suspendate joi de la tranzactionare, pentru desfasurarea AGA, in sedinta de miercuri acestea inchizand in crestere cu 0,3%, pana la 29,09 lei/titlu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri