Actionarii COMCM au decis declansarea unei actiuni in justitie impotriva actionarului Constantin Fratila pentru activitatea din perioada in care a fost administrator la producatorul de materiale de constructii si au aprobat din nou transferul firmei de la Bursa de la Bucuresti pe piata de la Sibiu, informeaza Mediafax.
AGA s-a derulat luni, iar deciziile au fost luate cu votul actionarilor care detin 56,76% din titlurile COMCM (CMCM), potrivit unui raport transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Transilvania (SIF3) detine 56,72% din actiunile COMCM, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Fratila are impreuna cu fiica sa 41,58% din titluri.

La AGA s-au prezentat 19 actionari care detin 98,35% din actiunile firmei, conform altui raport transmis Bursei.
"Inca de la inceputul sedintei AGOA, actionarul minoritar Fratila Constantin, cu fiica acestuia Fratila Maria Alexandra (...), impreuna cu alti 13 actionari detinatori au 0,0087% din capitalul social, printre care Fratila Mihaela si Alexe Gabriela, ambele administratori ai COMC, au contestat prerogativa presedintelui Consiliului de Administratie de a conduce sedinta AGOA, sustinand ca presedintele de sedinta trebuie ales de actionari. De asemenea, acestia au contestat dreptul de a vota al actionarului majoritar SIF Transilvania, prin reprezentant, conform propcurii depuse in termen legal si cu indeplinirea tuturor conditiilor legale, asupra desemnarii secretariatului sedintei", se arata in al doilea raport.

Constantin Fratila a cerut "in mod insistent" sa vada procura reperezentantului SIF Transilvania, dar intrucat documentul nu i-a fost prezentat acesta a cerut administratorului Gabriela Alexe sa ceara ea procura.

"Fratila Constantin a fost in mod constant sustinut in actiunile sale pertubatorii si vadit sicanatorii de administratorul COMCM Alexe Gabriela. Deoarece, cu majoritatea celor prezenti, care au votat atat in nume propriu, cat si ca reprezentanti conform instructiunilor avute, s-a reconfirmat presedinte CA ca si presedinte al sedintei AGOA, actionarul Fratila Constantin s-a aratat nemultumit si a inteles sa nu mai participe la lucrarile sedintei. Acesta, impreuna cu cei 14 actionari (...) au procedat la tinerea in mod nelegal si nestatutar a unei «adunari generale» in care Fratila Constantin s-a autodesemnat presedinte si Mirleanu Ion a fost desemnat secretar. Dupa aproximativ 5 minute Fratila Constantin impreuna cu cei 14 actionari mai sus mentionati au parasit sala de sedinta", se mai arata in raport.
Inainte de parasirea salii de sedinta, Mihaela Fratila si Gabriela Alexe au "aruncat pe masa presedintelui de sedinta doua hartii", una reprezentand un model de buletin de vot nesemnat, nestampilat si nedatat, iar alta o "convocare" a unei sedinte a Consiliului de Administratie la COMCM semnata de cele doua femei.

"Prin acest «buletin de vot secret» se urmarea pornirea actiunii in raspundere impotriva administratorilor Simionescu Dan, Rata Valentin (reprezentanti ai SIF Transilvania - n.r.), si a directorului general Nicolae Chelaru, precum si desemnarea lui Fratila Constantin ca si persoana imputernicita sa exercite actiunea in raspundere (...) In cadrul sedintei AGOA nu s-a discutat si prin urmare nici nu s-a aprobat pornirea vreunei actiuni in raspundere impotriva persoanelor mai sus mentionate", se spune in raport.

Fostul arbitru a fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie din 2007 pana in aprilie 2011, iar in aprilie - iulie 2011 a fost membru in CA. In luna iulie a anului trecut, Fratila a fost revocat din Consiliul de Administratie, in urma unor divergente cu SIF Transilvania.

Intre Fratila si SIF Transilvania au aparut anul trecut o serie de divergente privind controlul Scut, o filiala a COMCM. Fratila sustinea ca detine indirect controlul Scut, prin participatia de la COMCM si cea de la Scut.
In disputa cu SIF Transilvania, Fratila a cerut in octombrie 2011 in AGA formularea unei plangeri penale impotriva lui Mihai Fercala, presedinte CA-director general la SIF, si a unui fost presedinte CA la COMCM, Stan Iulian.

Propunerile au fost respinse, insa, in AGA. Fratila i-a acuzat atunci pe cei doi de inselaciune, abuz in serviciu si de prezentarea unor situatii financiare nereale in cadrul tranzactiei prin care SIF a vandut catre COMCM 64% din actiunile Scut. Valoarea tranzactiei a fost "mult peste cea reala", potrivit datelor din convocatorul respectivei AGA.

Actionarii COMCM au aprobat, luni, din nou pregatirea transferului firmei de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe piata de la Sibiu. O decizie similara a fost luata si luna decembrie a anului trecut, insa mutarea nu s-a realizat intrucat nu exista inca un cadrul legal pe piata de capital pentru o astfel de operatiune.

COMCM a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri in scadere cu 33%, de la 13,3 milioane lei la 8,9 milioane lei. Pe de alta parte, profitul a fost de 1,2 milioane lei, fata de 840.000 lei in perioada similara din 2011.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile COMCM a fost realizata in data de 24 septembrie, cand pretul a scazut cu 3,13%, la 0,133 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a firmei este de 31,4 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri