Grupul de actionari ai SIF Transilvania (SIF3), care a solicitat recent managementului societatii discutarea optiunilor de modernizare a societatii in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, anunta ca a facut apel fata de decizia Tribunalului Brasov de a suspenda punerea in executare a cererii de convocare a Adunarii Generale.

"Apelul se bazeaza pe constatarea ca instantei i-au fost prezentate in mod denaturat intentiile grupului de catre managementul SIF, iar decizia a fost luata astfel in regim de urgenta, fara citarea partilor si fara ca instanta sa cunoasca punctul de vedere al grupului de actionari. Actionarii semnatari ai cererii de convocare AGA vor sesiza atat ASF cat si toate celelalte institutii competente asupra tentativei conducerii SIF Transilvania de a bloca dialogul autentic intre actionari si asupra incalcarii dreptului acestora de a-si exprima deschis punctele de vedere, conform reglementarilor si legislatiei in vigoare”, se arata in comunicatul transmis de grupul de actionari.

In acelasi comunicat, actionarii semnaleaza ca situatia creata poate reprezenta un precedent deosebit de periculos pentru intreaga piata de capital si, in general, pentru orice companie din Romania. „Faptul ca managementul unei societati, folosindu-se de pozitia privilegiata pe care o poate utiliza societatea insasi pentru a cenzura dreptul actionarilor – in fapt, chiar proprietarii societatii - de a propune si discuta teme de interes in cadrul AGA reprezinta o limitare semnificativa a accesului actionarilor la viata societatii si la procesul decizional. O astfel de limitare a exercitarii unor drepturi legitime, va fi perceputa cu siguranta ca un semnal negativ de catre investitorii de pe piata de capital si anuleaza eforturile autoritatilor statului si institutiilor pietei de capital de promovare a masurilor ce tintesc atragerea de investitori”, se mai arata in comunicat.

Grupul de actionari transmite ca , desi in mod formal, conducerea SIF a convocat AGA ceruta de grupul de actionari, in aceeasi zi, a cerut Tribunalului Brasov sa suspende obligatia de convocare a AGA invocand un abuz de minoritate.

„Asupra acestui demers, managementul SIF a omis cu buna stiinta sa informeze piata prin Raport Curent, asa cum prevede legislatia in vigoare. Decizia ulterioara de a revoca Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SIF 3, pe baza unei interpretari abuzive a hotararii instantei, inainte de epuizarea termenului de apel, este inca un factor care transmite pietei si investitorilor faptul ca oricand astfel de abuzuri se pot repeta”, se mai arata in comunicat.

In luna decembrie, un grup de actionari ai SIF Transilvania (SIF3), care detin impreuna 8,09% din capital, au cerut schimbarea managementului societatii, prin inaintarea unei cereri de convocare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.

Actionarii semnatari ai cererii de convocare a AGA a SIF Transilvania sunt: Fondurile Deschise de Investitii (Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index); Fondul de pensii private Certinvest "Pensia mea"; Fondul strain de investitii Broadhurst Investments Limited; persoane fizice: Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fratila, Maria Alexandra Fratila, Gabriela Alexe, Radu Ciuceanu, Radu Toia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri