Un grup de actionari ai SIF Transilvania (SIF3) vor inceperea unei actiuni in raspundere impotriva directorului companiei,Mihai Fercala, unul dintre putinii sefi de SIF alesi in anii '90 si care isi pastreaza in continuare functia.

Grupul de actionari care detine 5% din actiunile SIF Transilvania a cerut completarea comisiei de numarare a voturilor exprimate in Adunarea Generala a Actionarilor SIF3, programata in data de 27/28 aprilie 2018.

Acestia si-au motivat cererea acuzand seful companiei de nerespectarea legislatiei pietei de capital, manipularea pietei, dar si de un management "neperformant si dezastruos".

Directoratul trebuie sa decida daca va introduce pe ordinea de zi punctele de ordine solicitate de actionari, cererea de completare a ordinii de zi fiind in prezent analizata.

Din Directoratul SIF3 fac parte Stefan Szitas, Iulian Stan si Mihai Fercala. Fercala este cel mai longeviv sef de SIF, acesta conducand SIF Transilvania inca de la infiintare, din 1992. In ultimii ani Mihai Fercala a avut diverse conflicte cu actionarii societatii, cea mai importanta lupta a acestuia fiind purtata impotriva grupului de actionari condus de fostul arbitru de fotbal Constantin Fratila.

Cei doi au facut insa pace la un moment dat, Fratila fiind in prezent membru in Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri