Potrivit ASF, din grup mai fac parte Gabriela Alexe, Ion Marleanu, Alexa Business&Investments Constanta, Mihela Saioc, Narcisa Pascu, Amycris Trans Constanta, Ramona Bobelea si Dragos Simion. Persoanele si firmele in cauza controleaza in total 7,4% din actiunile SIF Transilvania, in vreme ce legislatia pietei de capital prevede ca detinerile unui investitor sau ale unui grup de investitori prezumati ca actioneaza impreuna (concertat) sunt limitate la 5% din capitalul SIF-urilor.

Drepturile de vot ale acestora ce depasesc 5% vor fi suspendate pro-rata.

Decizia ASF a fost luata in conditiile in care pe 28/29 aprilie va fi organizata Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SIF3, unde ar putea fi declansate alegeri “anticipate” in Consiliul de Supraveghere al Societatii, ca urmare a solicitarii facute de un grup de actionari nemultumiti de actuala conducere a SIF Transilvania.

Mihai Fercala, amendat cu 3.000 de lei pentru neinformarea investitorilor

ASF l-a amendat cu 3.000 de lei si pe Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, pentru ca nu a informat investitorii in decembrie 2015, atunci cand a angajat o echipa de avocati care sa obtina in justitie anularea convocatorului unei Adunari Generale Ordinare (AGOA).

Citeste si:

Un grup de actionari aflati in conflict cu sefii SIF3 cerusera la acel moment schimbarea managementului societatii si convocarea unei AGOA in acest sens. Adunarea nu a mai avut insa loc, ea fiind ulterior blocata in instanta.

Actiunile SIF Transilvania scadeau marti cu aproape 1% pe bursa, pana la pretul de 0,2595 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea societatii ajunge la 566,8 mil. lei

Cititi si: Lupta pe toate fronturile inainte de AGA SIF Transilvania: acuze de proasta gestiune si manipulare de piata