ASF il declara concertat pe Constantin Fratila la SIF Transilvania si il amendeaza pe Mihai Fercala

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a constatat existenta unui grup de actionari prezumat ca actioneaza in mod concertat la SIF Transilvania (SIF3), printre acestia aflandu-se si Constantin Fratila – unul dintre actionarii aflati in conflict deschis cu directoratul societatii.

Potrivit ASF, din grup mai fac parte Gabriela Alexe, Ion Marleanu, Alexa Business&Investments Constanta, Mihela Saioc, Narcisa Pascu, Amycris Trans Constanta, Ramona Bobelea si Dragos Simion. Persoanele si firmele in cauza controleaza in total 7,4% din actiunile SIF Transilvania, in vreme ce legislatia pietei de capital prevede ca detinerile unui investitor sau ale unui grup de investitori prezumati ca actioneaza impreuna (concertat) sunt limitate la 5% din capitalul SIF-urilor.

Drepturile de vot ale acestora ce depasesc 5% vor fi suspendate pro-rata.

Decizia ASF a fost luata in conditiile in care pe 28/29 aprilie va fi organizata Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SIF3, unde ar putea fi declansate alegeri “anticipate” in Consiliul de Supraveghere al Societatii, ca urmare a solicitarii facute de un grup de actionari nemultumiti de actuala conducere a SIF Transilvania.

Mihai Fercala, amendat cu 3.000 de lei pentru neinformarea investitorilor

ASF l-a amendat cu 3.000 de lei si pe Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, pentru ca nu a informat investitorii in decembrie 2015, atunci cand a angajat o echipa de avocati care sa obtina in justitie anularea convocatorului unei Adunari Generale Ordinare (AGOA).

Citeste si:
Razboiul de la SIF Transilvania se termina fara niciun rezultat
Razboiul de la SIF...

Un grup de actionari aflati in conflict cu sefii SIF3 cerusera la acel moment schimbarea managementului societatii si convocarea unei AGOA in acest sens. Adunarea nu a mai avut insa loc, ea fiind ulterior blocata in instanta.

Actiunile SIF Transilvania scadeau marti cu aproape 1% pe bursa, pana la pretul de 0,2595 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea societatii ajunge la 566,8 mil. lei

Cititi si: Lupta pe toate fronturile inainte de AGA SIF Transilvania: acuze de proasta gestiune si manipulare de piata

Citeste si:
Fratila ramane fara autorizatie la SIF3, din cauza ca are dosar penal
ASF ii retrage autorizatia...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri