“Nu vorbim doar de terenuri, ci si de alte active agricole. Toate aceste active le vom da in operare, le vom arenda sau le vom vinde ulterior; aceasta investitie nu inseamna ca SIF Imobiliare incepe sa faca agricultura”, a declarat administratorul SIF Imobiliare PLC, Alexandru Ion.

SIF Imobiliare PLC este o firma inregistrata in Cipru si controlata de SIF Banat-Crisana, societata condusa de omul de afaceri Dragos Bilteanu. SIFI a infiintat recent trei firme - SIFI B One si SIFI BH Retail si SIFI TM Agro, prin intermediul carora va face noi investitii imobiliare. SIF Imobiliare controleaza 99,9% din capitalul social al primelor doua firme si 50% din SIFI TM Agro – firma careia i-a acordat deja un imprumut de 6 mil. euro.

“SIFI TM Agro a fost infiintat deoarece am gasit o investitie interesanta in domeniul imobiliar agricol. Avem doar 50% din firma pentru ca in respectiva investitie vom inca un partener. Vorbim de o investitie pe termen mediu, asa ca ma astept ca peste circa un an sa incepem sa ne recuperam banii”, spune Alexandru Ion.

SIFI TM Agro a fost infiintat deoarece am gasit o investitie interesanta in domeniul imobiliar agricol. Avem doar 50% din firma pentru ca in respectiva investitie vom avea inca un partener

In privinta SIFI B One si SIFI BH Retail, Alexandru Ion spune ca domeniul acestora de activitate va ramane cel al investitiilor imobiliare clasice, fara un focus pe un anumit domeniu. SIF Imobiliare a fost infiintata in vara lui 2013, dupa ce SIF Banat-Crisana a transferat catre noua firma participatii de 100,4 milioane lei (22,8 milioane euro) tinute la 18 societati cu activitati in domeniul imobiliar.

Citeste si:

Cele mai valoroase participatii mutate pe SIF Imobiliare Ltd sunt la firmele Arta Culinara Cluj Napoca (26,7 mil. lei - 89,45% din actiunile firmei) si Comalim (16 milioane lei - 91,17% din actiunile firmei).

Holdingul imobiliar al SIF1 este listat pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit reprezentantilor SIF Banat Crisana, decizia de infiintare a companiei in Cipru a avut la baza inexistenta unei legi care reglementeaza activitatea de tip holding in Romania, lucru care a dus la apelarea la un studiu realizat special pentru acest proiect de un consultant Big Four referitor la selectarea unei jurisdictii favorabile pentru holding.

Sursa foto: Shutterstock