“Nu vorbim doar de terenuri, ci si de alte active agricole. Toate aceste active le vom da in operare, le vom arenda sau le vom vinde ulterior; aceasta investitie nu inseamna ca SIF Imobiliare incepe sa faca agricultura”, a declarat administratorul SIF Imobiliare PLC, Alexandru Ion.

SIF Imobiliare PLC este o firma inregistrata in Cipru si controlata de SIF Banat-Crisana, societata condusa de omul de afaceri Dragos Bilteanu. SIFI a infiintat recent trei firme - SIFI B One si SIFI BH Retail si SIFI TM Agro, prin intermediul carora va face noi investitii imobiliare. SIF Imobiliare controleaza 99,9% din capitalul social al primelor doua firme si 50% din SIFI TM Agro – firma careia i-a acordat deja un imprumut de 6 mil. euro.

“SIFI TM Agro a fost infiintat deoarece am gasit o investitie interesanta in domeniul imobiliar agricol. Avem doar 50% din firma pentru ca in respectiva investitie vom inca un partener. Vorbim de o investitie pe termen mediu, asa ca ma astept ca peste circa un an sa incepem sa ne recuperam banii”, spune Alexandru Ion.

SIFI TM Agro a fost infiintat deoarece am gasit o investitie interesanta in domeniul imobiliar agricol. Avem doar 50% din firma pentru ca in respectiva investitie vom avea inca un partener

Investitii straine de zeci de...
Citeste si: Investitii straine de zeci de miliarde de euro. Judetele preferate

In privinta SIFI B One si SIFI BH Retail, Alexandru Ion spune ca domeniul acestora de activitate va ramane cel al investitiilor imobiliare clasice, fara un focus pe un anumit domeniu. SIF Imobiliare a fost infiintata in vara lui 2013, dupa ce SIF Banat-Crisana a transferat catre noua firma participatii de 100,4 milioane lei (22,8 milioane euro) tinute la 18 societati cu activitati in domeniul imobiliar.

Cele mai valoroase participatii mutate pe SIF Imobiliare Ltd sunt la firmele Arta Culinara Cluj Napoca (26,7 mil. lei - 89,45% din actiunile firmei) si Comalim (16 milioane lei - 91,17% din actiunile firmei).

Holdingul imobiliar al SIF1 este listat pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit reprezentantilor SIF Banat Crisana, decizia de infiintare a companiei in Cipru a avut la baza inexistenta unei legi care reglementeaza activitatea de tip holding in Romania, lucru care a dus la apelarea la un studiu realizat special pentru acest proiect de un consultant Big Four referitor la selectarea unei jurisdictii favorabile pentru holding.

Sursa foto: Shutterstock

Modul in care calculeaza INS...
Citeste si: Romania, crestere economica record in UE, pe o structura subreda!