“Piata este evaluata mai corect la acest nivel, insa voi fi in continuare ‘long’ (n.red. optimist) pe actiuni deoarece cred ca le vom vedea la un nivel mai mare peste 12 luni”, a declarat Larry Fink, citat de CNBC.

BlackRock are active in administrare ce depasesc 4 trilioane de dolari.

Cele mai recente decizii luate de bancile centrale au pus bazele cresterii actiunilor, considera CEO-ul Black Rock, insa chiar si asa investitorii nu ar trebui sa se astepte la castiguri foarte mari atat timp cat rezultatele financiare ale companiilor nu se imbunatatesc. De asemenea, deciziile Rezervei Federale americane (FED) ar trebui de asemenea luate in considerare inainte de a face investitii, a declarat Larry Fink.

Piata este evaluata mai corect la acest nivel, insa voi fi in continuare ‘long’ pe actiuni deoarece cred ca le vom vedea la un nivel mai mare peste 12 luni - Larry Fink, CEO Black Rock

Miercuri, FED a redus cu inca 10 mld. dolari, pana la 35 mld. dolari/luna, programul de achizitii de obligatiuni pe care la inceput in timpul crizei pentru a furniza lichiditate in piata. De asemenea, institutia a mentinut dobanda de politica monetara aproape zero, nivel la care este asteptata sa ramana pana la mijlocul lui 2015.

Citeste si:

“Dobanzile vor ramane scazute pentru multi ani in continuare. Acest lucru reprezinta un fundament excelent pentru cei care investesc in instrumente financiare cu venit fix si randament ridicat, dar si pentru cei care investesc in… actiuni”, este de parere Larry Fink.

S&P 500, unul dintre principalii indici ai bursei americane, a urcat cu aproape 6% de la inceputul acestui an. Pe continentul european, benchmark-ul Euro Stoxx 50 a castigat 7,1%, in vreme ce pe Bursa de Valori Bucuresti indicele BET a crescut cu 4,5% in acelasi interval de timp.