Investitorii care vor miza pe DAX, principalul indice al bursei germane, se pot astepta la o revenire de 50% in urmatorul an, dupa ce piata din Frankfurt a atins recent noi minime.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, indicele DAX este activul suport pentru cele mai tranzactionate produse structurate.

Estimarea ii apartine unui analist citat de CNBC, care isi bazeaza teoria pe faptul ca indicele a cazut cu 9% de la maximul intra-day de 10.050 puncte atins pe 20 iunie, iar in prezent este subevaluat. DAX era deja in urcare la inceputul zilei de luni, castigand 1%, pana la 9.099 puncte.

“Cred sincer ca daca cumperi DAX la minimul din a doua jumatate din 2014, iar apoi vinzi la maximul de anul viitor, diferenta va fi de 50%”, a declarat Beat Wittmann, CEO al TCMG Asset Management, un administrator de investitii controlat de Raiffeisen Elvetia.

Citeste si:
De ce bursa romaneasca nu s-a "speriat" de caderea pietelor straine
BVB rezista neasteptat de...

“Cumpara DAX in urmatoarele doua luni, pastreaza investitia si vei avea de castigat deoarece Germania este puternic corelata la economia globala, despre care sunt foarte optimist”, a mai adaugat Beat Wittmann.

Actiunile nemtesti au fost lovite recent dupa publicarea unei serii de date macroeconomice care au indicat o incetinire a economiei. De asemenea, tensiunile geopolitice din Europa sunt la cote ridicate dupa ce oficialii rusi au declarat ca vor interzice sau vor limita importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice impotriva ei.

Sursa grafic: Bloomberg

Citeste si:
Scaderi abrupte pe bursele europene in debutul sedintei de vineri
Scaderi abrupte pe bursele...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri