Profitul net a scazut de peste doua ori in intervalul analizat, de la 16,14 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut la 7,17 milioane de lei (1,6 milioane de euro), se arata in raportul transmis, miercuri, de companie Bursei de Valori Bucuresti.

Castigul pentru prima jumatate a anului a scazut "in conditiile unui mediu economic nefavorabil caracterizat de volatilitatea pretului titeiului si modificari ale reglementarilor privind acordarea autorizatiilor pentru constructii petroliere", se arata in raport.

KMG International, denumirea actuala a grupului Rompetrol, controleaza 73% din capitalul Rompetrol Well Services. Grupul este detinut de compania petroliera de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.

Citeste si:

La cea mai recenta cotatie, de 0,549 lei/actiune in inchiderea sedintei de marti, Rompetrol Well Services are o capitalizare de 152,73 milioane de lei (34,4 milioane de euro).

(Sumele in euro pentru cifra de afaceri si profit au fost calculate la cursul mediu BNR de 4,4645 lei/euro din primele sase luni ale anului)