Revenire economiei americane si asteptarile de crestere a dobanzii cheie de catre Rezerva Federala vor trage in jos aurul pana la sfarsitul anului, insa impactul va fi unul limitat spun analistii companiei de cercetare Capital Economics.

Firma are un pret tinta de 1.400 dolari/uncie pana la sfarsitul lui 2015, dar estimarea va fi revizuita saptamana viitoare, spune Caroline Bain, senior commodity economist in cadrul Capital Economics, citata de Forbes.

Chiar daca sunt mai pesimisti, analistii subliniaza totusi ca nu se astepta la o prabusire a cotatiilor pe final de an.

“Exista si factori care sustin aurul, insa perspectivele sunt in continuare negative”, a declarat Caroline Bain.

Principalul motiv de pesimism pe aur al analistilor Capital Economics este acela ca economia americana a fost recent in revenire, iar in aceste conditii este asteptata o crestere a dobanzii cheie pana in luna martie 2015. Majoritatea celorlalti analisti din piata anticipeaza cresterea dobanzii abia la mijlocul anului viitor.

Citeste si:
Avertisment: Demisia premierului poate afecta economia.
Avertisment: Demisia...

Bain adauga faptul ca evolutia inflatiei va fi un alt factor ce va influenta puternic pretul aurului.

“Este de asteptat sa vedem o inflatie mai mare pe masura ce situatia economica se imbunatateste. Nu stim cat de mult va creste inflatia din cauza masurilor fara precedent luate anterior de FED. Ne aflam intr-un teritoriu necercetat”, spune Caroline Bain.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri