9 Septembrie 2014

Bursa reduce comisioanele de tranzactionare



Bursa de Valori va reduce comisioanele de tranzactionare, incepand cu 1 octombrie, astfel ca la transferurile cu actiuni, drepturi, unitati de fond costurile scad pe partea de vanzare de la 0,117% la 0,1% din valoarea tranzactiei si de la 0,045% la 0,04% pe partea de cumparare.

Noile comisioane de tranzactionare vor fi de 0,1% (comision ASF - 0,06% si comision BVB - 0,04%), percepute atat pe partea de cumparare, cat si pe partea de vanzare, se arata intr-un comunicat transmis de Bursa si citat de Mediafax.

De asemenea, Bursa a decis sa scada comisioanele de tranzactionare pentru obligatiuni si titluri de stat. Exceptie fac comisioanele pentru titlurile de stat dedicate investitorilor de retail, care au fost reduse fata de comisionul standard, si comisioanele aplicate pentru pietele de oferta, care vor ramane nemodificate.

Comisionul aplicat pentru tranzactiile cu obligatiuni va scadea de la 0,0216% la 0,01% atat pe partea de cumparare, cat si pe partea de vanzare. La titluri de stat, comisionul la cumparare va fi de 0,0004%, nivel fix indiferent de valoarea tranzactiei. In prezent, comisioanele sunt mai mari si se platesc in functie de valoarea tranzactiilor.

Initiativa BVB urmeaza deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de a reduce comisioanele aplicate pe partea de cumparare a unei tranzactii.



Citeste si