Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a decis revizuirea programelor dedicate Market Makerilor, oferind noi programe, incepand cu 1 octombrie 2014.

Astfel, primul program are ca scop incurajarea implicarii a noi market makeri pentru actiunile listate la BVB. Participantii care se inregistreaza ca noi market makeri pana la data de 1 octombrie 2014 vor beneficia, pe o durata de 6 luni, de un discount la comisionul aferent valorii lunare tranzactionate de acestia pe o actiune, pe contul house, in functie de indeplinirea obligatiilor de cotare.

Discountul este influentat de ponderea activitatii market makerului in valoarea totala tranzactionata pe o actiune, in piata principala a acesteia. Astfel, pentru o activitate de peste 3% pe actiunea respectiva, discountul oferit este de 0,005% din comisionul de tranzactionare de 0,01% (reducere de 50%).

Al doilea program se adreseaza market makerilor deja existenti. Pentru acestia, BVB va aplica un pachet suplimentar de stimulente, denumit Schema Cota-Parte din Venituri. Daca un market maker detine aceasta calitate pentru cel putin 6 luni si isi indeplineste obligatiile de cotare, atunci acesta este eligibil pentru schema progresiva de stimulente. Nivelul stimulentelor este direct corelat cu ponderea activitatii market makerului in totalul valorii tranzactionate pe o actiune, in piata sa principala.

Cu aceeasi data de 1 octombrie se va extinde lista de actiuni pe care market makerii pot activa, la toate cele incluse in indicele BET Plus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri