Dragos Bilteanu a facut profit de 1 mil. lei in T3 la SIF Banat-Crisana

SIF Banat-Crisana (SIF1), societate condusa de omul de afaceri Dragos Bilteanu, a obtinut in trimestrul al treilea un profit de doar 1 milion de lei, insa castigul pentru primele noua luni se situeaza la 151,4 milioane de lei, datorat vanzarii de actiuni in prima jumatate a anului.

La sfarsitul lunii iunie, societatea de investitii financiare a raportat un profit pentru primele sase luni de 150,4 milioane de lei, informeaza Mediafax. Castigul la noua luni este de peste patru ori mai mare comparativ cu rezultatul similar din aceeasi perioada a anului trecut, de 36,18 milioane de lei.

SIF Banat-Crisana a oprit vanzarile consistente de actiuni din portofoliul de active imobilizate in trimestrul al treilea, iar pe acest segment cea mare parte din scaderea valorii portofoliului de actiuni cotate se regaseste in cresterea valorii titlurilor necotate.

Astfel, SIF1 avea la sfarsitul lunii septembrie in portofoliul de active imobilizate actiuni in companii listate de 42,46 milioane de lei, respectiv participatii totalizand 208,13 milioane de lei in companii nelistate. La mijlocul anului, societatea avea investitii de 59,2 milioane de lei in companii listate si de 196,78 milioane de lei in companii necotate, se arata intr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In luna septembrie a anului trecut, portofoliul imobilizat al SIF1 includea actiuni de aproape 400 de milioane de lei, cu 110,8 milioane de lei in pachete de actiuni detinute in companii aflate pe bursa, fata de 277,36 milioane de lei in companii nelistate.

Citeste si:
Papalekas da in judecata pe arhiepiscopul Ioan Robu
Ioannis Papalekas actioneaza...

Portofoliul de actiuni listate inclus la categoria active circulante se situa la 1,016 miliarde de lei la finele lunii septembrie, in scadere de la 1,052 miliarde de lei in septembrie 2014 si de la 1,043 miliarde de lei in luna iunie anul acesta.

SIF1 avea la finele lunii septembrie investitii de 144,4 milioane de lei in alte organisme de plasament colectiv in valori mobiliare si/sau alte fonduri inchise, in urcare usoara de la 141,4 milioane de lei in iunie, dar in crestere de zece ori fata de luna septembrie a anului trecut.

Cititi si SIF-urile si-au marit profitul cu peste 60% la semestru. Cat vor putea sa tina banii "in casa"?

Activul net a crescut in ultimele 12 luni cu doar 1 milion de lei, la 1,556 miliarde de lei. Valoarea unitara a activului net se situeaza la 2,8357 lei, fara o variatie semnificativa fata de septembrie anul trecut, cand se plasa la 2,8334 lei. La cotatia de 1,2410 lei/unitate din inchiderea sedintei de luni, actiunile SIF1 se tranzactioneaza la un discount de 56,2%.

Citeste si:
Tranzacție finalizată: SIF Banat - Crișana preia platfoma IMGB
Tranzacție finalizată: SIF...

Foto: Shutterstock / Accounting


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri