Ponta: Guvernul poate sa-si reduca participatia la Transgaz Medias

Guvernul nu trebuie sa ramana cu pachetul majoritar de 58% din actiunile Transgaz Medias, putand sa isi reduca participarea, astfel incat sa fie atrasi noi investitori privati care sa permita companiei sa se dezvolte, a declarat premierul Victor Ponta, prezent joi la sediul companiei.

Victor Ponta a participat, vineri, la Transgaz Medias, judetul Sibiu, la evenimentele desfasurate cu ocazia implinirii a o suta de ani de transport al gazelor pe teritoriul Romaniei, arata Mediafax.

"Ca actionar majoritar, nu pot decat sa va spun sa continuati sa fiti o societate care sa functioneze dupa cele mai inalte standarde de competitivitate, de performanta, sa investiti, sa va dezvoltati, sa intelegeti ca Europa inseamna oportunitati, dar inseamna si foarte mare competitie. Va spun ca ne vom comporta ca orice actionar privat si anume: asteptam performanta, asteptam profituri daca se poate, nu ne lacomim, nu vrem imediat profiturile sa le incasam, atata timp cat dumneavoastra reinvestiti si in felul asta consolidati compania, si nu veti avea niciodata, cum nici nu ati avut pana acum, va garantam, niciun fel de influenta politica si faceti tot ce puteti sa scoateti de tot politica din conducerea companiei, e valabil si pentru vecinii de la Romgaz, si incepeti sa scoateti politica", a spus premierul.

Europa inseamna oportunitati, dar inseamna si foarte mare competitie.

El a afirmat ca ar fi de acord cu micsorarea pachetului de actiuni pe care il detine Guvernul la Transgaz in vederea atragerii de investitori care sa permita dezvoltarea companiei.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

"Daca va fi bine pentru companie, in viitor, sa va dezvoltati, nu cred ca Guvernul Romaniei trebuie sa ramana cu 58%, poate sa-si reduca participatia, putem sa atragem noi investitori privati care sa va permita sa va dezvoltati in continuare. Pana la urma sunt multe guverne care detin pachete minoritare la companii, acele companii se dezvolta foarte bine, cu management performant, cu toate standardele pe care le aplica o companie transparenta si performanta in Europa anului 2014", a spus premierul. Guvernul detine 58,51 la suta din actiunile Transgaz, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice si juridice atat din Romania, cat si din strainatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri