Eurotransgaz SRL, societate infiintata la Chisinau avand ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus cererea de participare la concursul investitional de privatizare a Intreprinderii de Stat (I.S.) Vestmoldtransgaz, informeaza Transgaz printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

"I.S. Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestioneaza pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iasi-Ungheni si a fost inclus de Guvernul Republicii Moldova in lista companiilor scoase la privatizare in luna octombrie 2017. Eurotransgaz SRL a luat fiinta in baza deciziei actionarilor SNTGN Transgaz SA, exprimata prin Hotararea nr.10 a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 12 decembrie 2017", precizeaza comunicatul citat de Agerpres.

Anterior, surse apropiate tranzactiei declarasera ca Transgaz a depus o oferta pentru achizitia societatii de stat Vestmoldtransgaz iar oferta a fost acceptata de catre autoritatile de la Chisinau, fiind conforma cu caietul de sarcini.

Potrivit unui anunt al Agentiei Proprietatii Publice din Republica Moldova, citat de Radio Chisinau, pretul initial de vanzare al societatii Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei (moldovenesti). Cumparatorul va avea obligatia de a investi in companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani dupa preluarea acesteia.

Totodata, potrivit Ministerului Economiei si Infrastructurii de la Chisinau, Transgaz a infiintat, pe 18 decembrie, o filiala in Republica Moldova, denumita EuroTransgaz. In documentul de infiintare se arata ca printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distributia, stocarea si furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitari, precum si activitati de consultanta pentru afaceri si management.

"Noua intreprindere este reprezentanta Societatii pe Actiuni Transgaz din Romania, care participa la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova si Romania, inclusiv prin extinderea gazoductului Iasi - Ungheni pana la Chisinau, care urmeaza a fi dat in exploatare pana la finele anului 2018", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Infrastructurii din Republica Moldova.

Transgaz a inregistrat, in primele noua luni din acest an, un profit net de 433,552 milioane lei, in crestere cu 21% raportat la cel obtinut in perioada similara din 2016, de 358,469 milioane lei.

SNTGN Transgaz SA Romania este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) gaze naturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri