Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizata, iar acum Transgaz trebuie sa se concentreze pentru a termina la termen gazoductul Ungheni-Chisinau, sustine ministrul Economiei, Danut Andrusca, intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, remis vineri AGERPRES, preluarea Vestmoldtransgaz de catre SNTGN Transgaz a fost finalizata, joi, 6 septembrie, dupa ce in cursul dupa-amiezii, la Chisinau, documentele finale ale tranzactiei au fost semnate de autoritatile din Republica Moldova si reprezentanti ai Eurotransgaz, societatea subsidiara a Transgaz in Republica Moldova.

Ceremonia de semnare a avut loc in prezenta ministrului roman al Economiei, Danut Andrusca, a ministrului Economiei si Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, si a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.

Danut Andrusca a felicitat Transgaz pentru finalizarea cu succes a procedurii de preluare a Vestmoldtransgaz si a aratat ca atentia si energia companiei trebuie sa se concentreze pe finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chisinau.

"Preluarea Vestmoldtransgaz a fost o etapa importanta si pentru Transgaz si pentru Ministerul Economiei. Il felicit pe directorul general Ion Sterian si intreaga sa echipa si adresez calduroase multumiri autoritatilor de la Chisinau, in special ministrului Gaburici si echipei sale, pentru sprijinul acordat partii romane. Finalizarea cu succes a acestei etape este o reusita, insa nu trebuie sa ne culcam pe o ureche: greul si munca de-abia acum incep. Ma astept ca Transgaz sa-si dedice atentia si energia pentru finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chisinau, care reprezinta pasul urmator in dezvoltarea strategica a Transgaz. Relevanta implicarii Transgaz in achizitionarea Vestmoldtransgaz este legata de finantarea, constructia si exploatarea interconectarii Iasi-Ungheni in conditii de predictibilitate si siguranta. In plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni - Chisinau, care va conduce la extinderea activitatii Transgaz in Republica Moldova, Transgaz isi va reconfirma statutul de jucator regional', a declarat Danut Andrusca, dupa semnarea documentelor tranzactiei.

In cadrul evenimentului, ministrul roman al Economiei a adaugat ca privatizarea are si o importanta simbolica personala.

"De la preluarea mandatului de ministru al Economiei si pana in prezent, aceasta este a treia promisiune majora indeplinita, dupa ce statul roman a redevenit actionar majoritar la Santierul Naval din Mangalia si dupa inceperea constructiei efective la proiectul BRUA. Mi-am propus mereu sa vorbesc mai putin, dar sa fac mai mult si sunt bucuros ca strategia aleasa de la bun inceput a dat roade atat de importante", a afirmat Danut Andrusca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri