Fondul Proprietatea (FP) a scos, miercuri, la vanzare prin plasament privat accelerat actiuni cu o valoare de piata de 104,4 milioane de lei (23,6 milioane de euro) reprezentand aproape un sfert din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploiesti (COTE).

Actiunile plasate reprezinta 23,6% din numarul total al actiunilor emise de Conpet si vor fi vandute in cadrul unui plasament privat accelerat adresat doar investitorilor calificati, publicul larg nefiind eligibil pentru participa. Pretul per actiune plasata va fi stabilit in momentul finalizarii procesului de plasament si va fi anuntat pietei in mod corespunzator, se arata intr-un comunicat transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La momentul transmiterii stirii, actiunile Conpet se aflau in scadere cu 3,8%, la 51 de lei/unitate, pret la care pachetul de 2.047.095 titluri pe care vrea sa-l vanda Fondul are o valoare de 104,4 milioane de lei.

"In cazul in care toate actiunile plasate sunt vandute, in urma finalizarii tranzactiei, Fondul va detine cel putin 524.366 actiuni emise de Conpet, reprezentand aproximativ 6,1% din capitalul social al societatii. Oricare dintre actiunile societatii detinute de Fond dupa inchiderea tranzactiei va fi indisponibilizata pentru o perioada 180 de zile", se arata in anuntul Fondului.

Firma de brokeraj Wood & Company Financial Services actioneaza in calitate de coordonator global unic si unic bookrunner in cadrul tranzactiei, iar BRD - Groupe Societe Generale (BRD) actioneaza in calitate de co-manager.

Citeste si:
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Fondul Proprietatea...

Fondul Proprietatea a mai vandut in iunie, prin plasament privat un pachet de 4,99% din actiunile Romgaz (SNG), pretul rezultat in urma operatiunii avand un discount de aproape 6% fata de cotatia bursiera anterioara anuntului. FP a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari) in urma tranzactiei.

De asemenea, in iulie, Fondul a vandut prin plasament privat participatia de 13,5% detinuta la Transelectrica (TEL), pentru 212,7 milioane lei (48,5 milioane euro), la un pret cu 8% sub cotatia bursiera de la sfarsitul sedintei anterioare publicarii anuntului.

Afacerile Conpet Ploiesti au avansat in primul semestru cu 10,7% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 186,17 milioane lei (41,7 milioane euro), si cu 6,4% fata de buget, pe fondul cresterii veniturilor din transport cu 17,7 milioane lei fata de primele sase luni din 2013. In prima jumatate a anului trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 168,17 milioane lei. Conpet opereaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Potrivit celor mai recente raportari, statul controleaza prin Ministerul Economiei 58,71% din actiunile companiei, iar Fondul Proprietatea are 29,7% din titluri. La cea mai recenta cotatie a actiunilor Conpet, de 51 de lei/unitate, capitalizarea companiei este de 441,53 milioane de lei (99,74 milioane de euro).

Citeste si:
Romania are sansa unica de a straluci anul acesta
Romania are sansa unica de a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
OMV Petrom da startul vanzarii campurilor de petrol din Kazahstan
Setari Cookie-uri